Финансовая пирамида высотой в 3 миллиона гривень на Хмельнитчине

48-річний хмельничанин, створивши фінансову піраміду, протягом 2006 – 2007 років привласнив близько трьох мільйонів гривень, що належали жителям Хмельниччини. Обіймаючи посаду заступника голови правління однієї з кредитних спілок обласного центру, подолянин пропонував, як правило, близькому оточенню послуги для здійснення вкладів на депозитні рахунки під 26% річних. Для прикладу, банки надають під депозит в середньому 15%. Спокуса швидкої наживи перемогла багатьох громадян, дехто навіть взяв великі кредити в банках. Якщо і виникали якісь сумніви, то ненадовго, бо ж пропозиція лунала від гарного знайомого, у порядності якого раніше сумніватися не доводилося. Зловживаючи службовим становищем та маючи доступ до печатки, шахрай-посадовець укладав фіктивні угоди та видавав прибуткові касові ордери, інколи взагалі отримував гроші «на віру». Наприклад, 34-річна хмельничанка у грудні 2006 року передала йому аж 197 тисяч гривень. Але кошти, замість рахунків, лягали у кишеню підприємливого чоловіка. Коли ж вкладники почали вимагати відсотки, він просто зник із міста.

Працівники ДСБЕЗ УМВСУ в Хмельницькій області затримали шахрая в Одесі, де він переховувався і звідки невдовзі мав відбути за кордон. Грошей у чоловіка, звісно, не виявилося, то ж слідство, на разі, з’ясовує, куди він спрямував їх потік.

Як підсумок, ошуканими залишилися понад 20 подолян. Працівники міліції стверджують, що кількість постраждалих буде значно більшою, бо ж ще не усі громадяни звернулися по допомогу.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...