«Элита-Центр» по-бахмачски

Хто б з вас відмовився купити квартиру за 8 тисяч доларів США? Та ще в центрі, біля самого ринку. Отож, так само подумали і жителі Бахмача. Оскільки в місті є залізнична станція, а значна частина місцевих жителів працює у столиці, гроші у потенційних клієнтів є.Історія розпочалася ще за радянських часів, коли кооператив громадян зводив 5-поверховий будинок на 90 квартир. Будинок виріс лише до 3-го поверху, а потім на пострадянському просторі розпочалося безладдя, тому будівництво зупинилося на довгі роки.

Аж тут з’явився спритник, який відкрив офіс, де миловидний персонал за комп’ютером розповідав усі переваги вкладання грошей у добудову будинку. «Ви тільки подумайте, де ще ви такі ціни знайдете», – переконували клієнтів.

Перед цим пан «інвестор» зумів переконати міську раду виділити йому землю, на якій стоїть довгобуд, під будівництво будинку. Оскільки вже й кооперативу давно не було, й документи всі були втрачені.

Багато хто повірив, що 31 серпня 2007 року будинок буде зданий в експлуатацію, адже залишилося добудувати лише 2 поверхи та провести внутрішні роботи. А оскільки в райцентрі практично нічого не будується, то клієнтів назбиралося доволі, кожен хотів жити в комфортабельній квартирі в самісінькому центрі.

Ті ж члени кооперативу, які ще мали пай з радянських часів, отримали пропозицію відмовитися від нього за грошову компенсацію чи доплатити і нарешті таки стати власниками нерухомості.

Коли «інвестор» почав поводитися підозріло, увесь час видумуючи все нові і нові причини того, чому будівництво зовсім не рухається, клієнти перестали платити внески.

Та згодом лже-інвестор взагалі зник. Нещодавно Бахмацьким РВ УМВС в Чернігівській області порушено кримінальну справу за фактом учинення шахрайських дій службовими особами житлово-будівельного кооперативу, які протягом 2006 року склали фіктивні договори та протоколи збору мешканців кооперативу про участь у будівництві багатоквартирного будинку та заволоділи їх коштами на загальну суму 100 тисяч гривень.

Тривають пошуки шахраїв.

ВЗГ УМВС України в Чернігівській області

You may also like...