Криминальная хроника Украины на 31.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2075 заяв про злочини. Вжитими заходами 885 (42,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних нападів, 26 пограбувань, 1 незаконне заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 119 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу, у яких вилучено понад 0,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2098 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 1645 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 733 – у сфері службової діяльності, у тому числі 95 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 294 – у бюджетній сфері, 128 – у сфері банківської діяльності, 148 – у сфері приватизації, 101 – в агропромисловому комплексі, 75 – у паливно-енергетичному комплексі та 37 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 21357 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1361 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 118 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 11 осіб загинули та 159 – травмовані.

У місті П’ятихатка Дніпропетровської області у своєму будинку знайдено мертвими з ножовими пораненнями подружжя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 31-річного сина господарки – жителя вказаного міста. Попередньо встановлено, що він увечері 29 березня під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілим.

У місті Конотоп Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері у серпні 1999 року в зазначеному місті зайшли до будинку громадянки, заподіяли смертельні тілесні ушкодження господарці й викрали 8 тис. російських рублів, 1,5 тис. грн. та 600 доларів.

У селі Сумського району Сумської області затримано 33-річного громадянина, за місцем проживання якого вилучено 5 кг ртуті.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця райдержадміністрації та місцевого жителя. Вони вимагали 18 тис. доларів хабара від директора приватного підприємства за сприяння у вирішенні питання про виділення йому земельної ділянки площею 1,6 га й прискорення оформлення відповідних документів. Правопорушників затримано при отриманні частини хабара в сумі 8 тис. доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відокремленого підрозділу однієї з шахт. Вони впродовж 2007 року, шляхом незаконного нарахування та виплати заробітної плати за фактично не виконані роботи по проходженню гірничих виробок, скоїли розкрадання бюджетних коштів у сумі 466 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито засновника товариства з обмеженою відповідальністю. Він упродовж 2003-2006 років, шляхом укладання договорів з фізичними та юридичними особами про пайову участь у фінансуванні будівництва житлового будинку, заволодів грошовими коштами інвесторів на загальну суму понад 3,7 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Київщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб садового товариства. Вони, зловживаючи службовим становищем, внесли до списків зазначеного товариства 120 підставних осіб, підробили від їх імені заяви про безкоштовне надання в приватну власність земельних ділянок для ведення садівництва та доручення на представництво їх інтересів у державних, громадських, господарських й інших підприємствах, установах і організаціях з питань приватизації та одержання Державних актів на право власності на землю й незаконно отримали земельні ділянки загальною площею понад 19 га. Органами прокуратури області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління комунального майна міськради. Вони, у порушення вимог Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», незаконно реалізували підвальне приміщення житлового будинку, чим завдали територіальній громаді міста збитки на суму 295 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ДЗГ МВС України

You may also like...