Криминальная хроника Украины на 18.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшла 3 614 заява про злочини. Вжитими заходами 1 673 (46,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 52 пограбуванyz, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 1,3 кг вибухівки та 2 306 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 157 осіб, у яких вилучено 8,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 175 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 126 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 8 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 973 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 8 осіб загинули та 158 – травмовані

У місті Яготин Київської області 17 квітня у своїй квартирі знайдено мертвими з ножовими пораненнями подружжя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано сина потерпілих – місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 квітня в зазначеній квартирі під час сварки, що виникла на ґрунті майнових відносин, вбив ножем своїх батьків.

Цього ж дня о 8.15 у зрошувальному каналі поблизу одного з селищ Автономної Республіки Крим знайдено мертвими з травмами голови місцевого жителя та жителя селища автономії. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя селища. Попередньо встановлено, що він чотири години тому поблизу згаданого села під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв потерпілим смертельні тілесні ушкодження, а тіла вкинув до каналу.

У місті Буськ Львівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 15 квітня в зазначеному місті в будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушив господаря.

В одному з селищ Сумської області 12 квітня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя міста Путивль. Попередньо встановлено, що він уранці 11 квітня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, заподіяв їй смертельні тілесні ушкодження й викрав мобільний телефон, фотоапарат, магнітофон та 260 гривень.

У місті Кіровськ Луганської області 17 квітня місцевий житель у своєму будинку під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди свою співмешканку. Місцевого жителя затримано. Зброю вилучено.

В одному з селищ Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він упродовж цього місяця в районному центрі викрав металеві фрагменти з меморіалу воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні. Частину викраденого вилучено.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 17 квітня на вулиці згаданого міста відібрав у громадянина Сирійської Арабської Республіки мобільний телефон (вилучено).

У місті Червонопартизанськ Луганської області за місцем проживання місцевого жителя, вилучено 1 кг вибухівки.

В одному з селищ Харківської області за місцем проживання місцевого жителя вилучено 1 350 патронів калібру 7,62 мм часів Великої Вітчизняної війни.

У місті Одеса затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 3 г героїну.

У цьому ж місті затримано громадянина Республіки Грузії, у якого вилучено 3 мл розчину первітину.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб податкової інспекції. Вони в минулому році не провели перевірку з встановлення власника недобудованого об’єкту, у результаті чого він був визнаний як безгосподарний. У подальшому зазначений об’єкт було реалізовано. Таким чином останнім завдано збитки на суму 123,4 тис. гривень. прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони впродовж трьох останніх років, у порушення вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», без отримання відповідної ліцензії, здійснювали господарську діяльність, пов’язану з проведенням азартних ігор й незаконно отримали прибуток на загальну суму понад 964,7 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю)

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Він вимагав та отримав 300 доларів США хабара від жителя обласного центру за виділення йому земельної ділянки, яка належить зазначеній сільраді. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства та працівників приватного підприємства. Останні, на підставі підроблених актів виконаних робіт з ремонту трьох верстатів (фактично роботи не проводилися) незаконно отримали від згаданого державного підприємства 323,4 тис. грн., чим завдали збитки державі на вказану суму. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15, ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 КК України (замах на злочин, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).

У місті Кіровську Луганської області 17 квітня під час виходу із спецавтомашини місцевий житель, заарештований за скоєння пограбування, відштовхнув працівника міліції й намагався скоїти втечу. Начальник конвойної групи, після попереджувального пострілу з табельного пістолета Макарова, наступним поранив втікача в ногу й затримав. Втікача госпіталізовано.

ДЗГ МВС України

You may also like...