Криминальная хроника Украины на 22.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 534 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 575 (44,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 46 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, три обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 200 г вибухівки та 250 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 123 особи, у яких вилучено 6,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 016 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Упродовж минулої доби порушено 177 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 879 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 27 осіб загинули та 191 – травмовані

У водоймищі поблизу селища Донецької області у серпні 1997 року було знайдено труп невідомого чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Ним виявився житель селища Старобешівського району. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя цього-ж селища. Попередньо встановлено, що він уночі 27 серпня разом із жителем згаданого селища, в будинку потерпілого під час сварки на ґрунті неприязних відносин з незареєстрованої мисливської рушниці вбили господаря, а тіло вкинули до водоймища. Вживаються заходи щодо розшуку співучасника злочину та зброї.

У місті Чернівці 21 квітня пенсіонер під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілами з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свого сусіда. Пенсіонера затримано. Зброю вилучено.

У місті Дніпропетровськ затримано громадянина Російської Федерації, який з жовтня минулого року розшукується правоохоронними органами зазначеної держави за підозрою в скоєнні вбивства. Вирішується питання щодо його екстрадиції.

У місті Лубни Полтавської області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 200 г вибухівки.

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства. Вони в минулому році незаконно реалізували майно згаданого підприємства (було заборонене до продажу й у відповідності до проведених в лютому місяці цього року біржових торгів належить товариству з обмеженою відповідальністю) іншому товариству з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки власнику на суму 102 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника садівничо-городнього товариства. Він вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за прийняття останнього в члени зазначеного товариства й виділення йому земельної ділянки. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб двох товариств з обмеженою відповідальністю. Вони в 2004 році надали до податкових органів неправдиві відомості щодо експорту металопродукції й намагалися незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі понад один мільйон гривень. Органами слідства МВС України порушено дві кримінальні справи за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.15 і ч.4 ст.190 КК України (замах на злочин, шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...