Вымогательство с похищением и погоней в Хмельницкой области

Чимало неприємних моментів довелося пережити 22-річному мешканцеві Нетішина Хмельницької області, який потрапив до рук вимагачів. Влаштовуючись кілька місяців тому на роботу у майстерню з ремонту комп‘ютерної техніки, він і подумати не міг, що незабаром матиме такі неприємності, які вдасться вирішити лише завдяки втручанню працівників міліції.Хлопець свого часу закінчив місцеве професійне училище і йому, як він тоді думав, пощастило потрапити на роботу до приватного підприємця, який погодився взяти новоспеченого майстра на тримісячний випробний термін у свою фірму. Щоправда, за ці три місяці, доки юнак затято працював, намагаючись зарекомендувати себе з найкращого боку, роботодавець так і не заплатив працівникові жодної копійки, отож останньому довелося звільнитися.

Минув майже місяць, перш ніж колишній роботодавець знову нагадав про себе, але не для того, аби повернути майстрові зароблені за відпрацьований час гроші, а для того, аби поставити його до відома, що за ним рахується борг у розмірі … 6 тисяч гривень. Начебто стільки коштували комп‘ютерні деталі, які зникли з майстерні разом зі звільненням робітника. Хлопець відмовився повертати кошти, адже мав чисте сумління. Та запевняння у непричетності до зникнення деталей жодним чином не змінили думки власника майстерні і за деякий час він прислав до молодого чоловіка двох посланців з «гарячим привітом».

Двоє парубків, 1984-го та 1986-го років народження, молодший з яких, до речі, уже устиг побувати за ґратами за вимагання та крадіжки, розшукали свою майбутню жертву у гаражі, де той лагодив свій мопед. Попри його волю, хлопця посадили в автомобіль та повезли до колишнього роботодавця. Той у свою чергу повідомив хлопця, що він тепер винен уже не шість, а 15 тисяч гривен. А вимагачі, у свою чергу, додали, що і їм він винен тисячу гривень за те, що вони його розшукували та возили по місту. Таким чином, юнак за якусь мить перетворився на боржника з величезними боргами.

Звісно, що у хлопця зі звичайної середньостатистичної сім‘ї не було таких грошей, тому зловмисники вирішили проблему іншим шляхом: змусили його взяти дома необхідні документи та привезли до відділення банку, аби той взяв на заборговану суму кредит. Коли ж потерпілий відмовився, його з салону «пересадили» у багажник та почали катати по місту, аби він мав можливість одуматися.

На щастя, у момент, коли бідолашного «пакували» у багажне відділення «Деу-Ланос», поруч проходив заступник начальника Нетішинського міськвідділу міліції Микола Кишан, який звернув увагу на який підозрілий рух. Інтуїтивно відчувши, що щось негаразд, підполковник міліції одразу зателефонував до чергової частини та повідомив прикмети підозрілого автомобіля. Тим часом вимагачі відвезли свого бранця на озеро, де змусили помити їхню машину, а потім знову посадили у багажник.

Коли вони поверталися у місто, їх зупинив наряд ДАІ, який уже був зорієнтований на затримання цього автомобіля. Та водій транспортного засобу навіть і не подумав зупинитися на вимогу міліціонерів, а, натомість, додав швидкості. Розпочалося переслідування, як у справжньому детективі. Та, все ж, правоохоронцям вдалося загнати порушників у глухий кут. Чималим було їхнє здивування, коли під час огляду автомобіля у багажнику вони виявили … людину. Всі інші подробиці злочину з‘ясувалися уже у відділку міліції.

Наразі обом зловмисникам пред‘явлено звинувачення по п‘яти статтям Кримінального кодексу України, серед яких примушування до виконання цивільно-правових зобов‘язань, вимагання, грабіж, незаконне позбавлення волі, викрадення документів. Найближчим часом кримінальна справа буде направлена до суду.

Інна Глега, ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області

You may also like...