Шахрая Флетчера рік тому вітали як почесного доктора університету «Львівський Ставропігіон» (фото)

Мільйонера-шахрая Роберта Флетчера, якого затримали українські правоохоронці, рік тому вітали як почесного доктора університету «Львівський Ставропігіон»

За підозрою у шахрайстві затримано громадянина США, організатора тренінгового проекту «Як стати мільйонером?» Роберта Флетчера та керівника фінансової компанії «Кінгс Кепітал» Олександра Бандурченка. Про це 24 листопада повідомив керівник столичного осередку МВС України Віталій Ярема. Цього року кілька бізнес-тренінгів Флетчера пройшли і у Львові.

Зокрема, приводом для арешту Роберта Флетчера стали заяви ошуканих клієнтів, які звинувачують його в шахрайстві з їхніми грішими. Нагадаємо, торік у червні американець отримав у Львові чорну атласну мантію, чотирикутну шапочку із кутасиком та диплом №8 про присвоєння звання почесного доктора університету «Львівський Ставропігіон», а також Золоту медаль №1 до ювілею «Львівського Ставропігіону». І все це відбувалось на урочистій церемонії у львівському Палаці Потоцьких.

Як зазначив тоді ректор університету проф. Ярослав Кміт, почесне звання від «Львівського Ставропігіону» Роберт Флетчер отримав за 25-річний досвід роботи з консультування мільйонних кампаній, створення власної методики навчання бізнесу та навчальний посібник «Таємниці мільйонерів: час, гроші, контакти, уміння й навички, кредит довіри», перевидання якого готується українською мовою.

Зі Львовом мільйонера-шахрая пов’язує також і випадок з особистого життя. У 2007 році Українська православна церква Московського патріархату у Львові відмовилася обвінчати американського мільйонера.

З’ясувалось, що ощасливлює охочих Роберт Флетчер уже не вперше. Свого часу в США (Каліфорнія) Флетчер мав фірму із продажу франчайзи (економічне покровительство фірмам, які відкривають нову справу). В штаті Невада Флетчер очолював 48 різних компаній, всі ліцензії на діяльність яких були відкликані. І постійно вчив, вчив і вчив… 27 вересня 2007 року Комісія з цінних паперів у США висунула проти Флетчера і двох його співучасників низку звинувачень. Зокрема його звинуватили в тому, що мільйони доларів, зібраних у інвесторів, він скерував на придбання дорогоцінностей і одежі та «екстравагантного способу проведення часу». Його також звинувачували в фальшуванні документації про реальний фінансовий стан фірми.

У середині листопада 2007 року Роберта Флетчера працівники СБУ затримали на українсько-російському кордоні. За твердженням бійців невидимого фронту, він намагався перетнути кордон за фальшивим українським паспортом. Проте вже цього року його діяльність на Україні знову відновилась.

ЗІК

You may also like...