Тернопольщина: директора местного агропредприятия посадят на 5 лет за вымогательство

Днями рішенням Густинського районного в Тернопільській області суду осуджено до позбавлення волі терміном 5 років і 2 місяці з конфіскацією всього йому належного майна Гловака С.І.

Нагадаємо, що співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області затримали директора приватного агропромислового підприємства «Гловак», розташованого у Густинському районі, Гловака С.І. Зловмисникові інкримінувалось неодноразове вимагання та отримання хабарів від жителів району за видачу фіктивних довідок про отриману заробітну плату в даному підприємстві та внесення завідомо неправдивих відомостей до їхніх трудових книжок. Це, в свою чергу, давало право реєструватись у районному центрі зайнятості як безробітним із збереженням трудового стажу та отриманням соціальної допомоги.
 
Оперативні працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю встановили, що, діючи таким чином, Гловак С.І. отримав від трьох десятків жителів району хабарі на загальну суму 20 тисяч гривень. Досудовим слідством було встановлено, що своїми діями він завдав місцевому бюджету збитків на суму 48 тисяч гривень.
 
 
Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

You may also like...