Криминальная хроника Украины на 22.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 943 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 087 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – дев’ять вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 40 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 500 грамів вибухівки та 235 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 9,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 681 особу.          

За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.

Протягом минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 35 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 109 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 121 – травмовано.

У Межівському районі Дніпропетровської області 7 квітня у своєму будинку було знайдено мертвою 84-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 33-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 7 квітня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою й задушив її.

У місті Вінниці 20 квітня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Ним виявився 34-річний місцевий житель, охоронник приватного підприємства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 38-річного безробітного жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він уночі 20 квітня на вулиці вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

На Харківщині у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річну громадянку Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вона в січні минулого року вивезла до Об’єднаних Арабських Еміратів 27-річну безробітну жительку Черкаської області, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У місті Первомайську Луганської області працівниками міліції затримано 23-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі в серпні минулого року, усупереч вимог Цивільного кодексу України, без проведення загальних зборів акціонерів, реалізували приватному підприємству майно зазначеного товариства, вартість якого перевищує 50% статутного фонду. Таким чином акціонерам згаданого ВАТ завдано збитки на суму понад 3,3 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі внесли неправдиві відомості до актів виконаних робіт з ліквідації наслідків підтоплення одного із міст згаданої області (завищили об’єм виконаних робіт) й незаконно отримали 189,6 тисяч гривень бюджетних коштів. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито сільського голову одного із селищ Смілянського району, який вимагав та отримав 40,75 тисяч гривень хабара від директора приватного підприємства за сприяння в наданні йому в оренду двох приміщень та земельної ділянки площею 0,5 га, які належать місцевій громаді. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...