Криминальная хроника Украины на 11.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 846 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 478 ( 38,4 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 23 пограбування, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць та 65 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 13 осіб. У них вилучено 200 грамів наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 780 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 425 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 142 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких сім осіб загинули та 142 – травмовані.

 У місті Житомирі в гаражі власного домоволодіння було знайдено мертвими з ножовим пораненням шиї 50-річного приватного підприємця та його 16-річну прийомну доньку. У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 9 травня зайшов на територію згаданого домогосподарства з метою крадіжки та завдав смертельні ножові поранення господарям.

 У Бородянському районі Київської області працівники міліції на вулиці затримали 47-річного безробітного жителя Бородянського району, у якого вилучено пістолет ТТ.

 У Запорізькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб Управління житлово-комунального господарства, які, на підставі підроблених документів, незаконно перерахували 285,8 тисяч гривень товариству з обмеженою відповідальністю за нібито виконані роботи з ліквідації наслідків підтоплення південно-західної частини міста Приморська. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб банку, які впродовж двох останніх років, зловживаючи службовим становищем, на підставі підроблених документів незаконно перерахували товариству з обмеженою відповідальністю понад 1,5 мільйона гривень з розрахункового рахунку відкритого акціонерного товариства (гроші були призначені для оперативного резервного фонду фінансування будівництва), які в подальшому привласнили. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Тернопільщині за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України, за фактом списання податкового боргу та обов’язкових платежів на загальну суму 863,5 тисяч гривень під час ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю. 

МВС України

You may also like...