На Сумщине раскрыто братоубийство двухлетней давности

Звичайна побутова сварка переросла у братовбивство. Обухом сокири 42-річний чоловік убив старшого брата, а щоб ніхто не довідався, що сталося того дня, сховав тіло за 10 метрів від хати. «Накипіло» – потім дав пояснення слідчим затриманий.

Два роки мешканці села Першотравневе Сумського району, живучи поряд з братовбивцею, ні про що не здогадувались. Усі думали – чоловік просто виїхав з села.

Того дня мати поїхала на базар, продавати яблука. Чоловіки, обидва ніде не працювали, займались домашнім господарством. Ближче до вечора почали сваритись. Це була не перша їх сварка – два дорослих чоловіки ніяк не могли мирно вжитись під одним дахом. Суперечки, розповідали односельчани, виникали у них, як то кажуть, «на рівному місці». Тепер уже затриманого, молодшого брата  характеризували як чоловіка спокійного та урівноваженого. Старший був трохи інакшим, до того ж  любив перехилити чарку.

Затриманий розповідав, за сокиру схопився першим не він, а старший брат. Щоб себе захистити, повалив родича на підлогу. А потім почав наносити удари обухом сокири.

Коли брат перестав дихати, тіло закопав на городі, за десяток метрів від хати, прикидав гноєм. А коли повернулась мати, то вигадав, буцімто старший брат поїхав кудись з друзями. Лише через два роки сплила страшна правда про братовбивство.
Проти затриманого порушена кримінальна справа, йому загрожує від 7 до 15 років.

Тетяна Гарбуз, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...