Криминальная хроника Украины за 08-09.01.2010

Криминальная хроника Украины за 08-09.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2787 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 182 (42,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні нападів, 28 пограбувань, один факт незаконного заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 3 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку та дві одиниці саморобної вогнепальної зброї.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб. У них вилучено 2,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 180 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 5 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 36 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 7 осіб загинули та 48 – травмовані.

У місті Кіровську Луганської області увечері 6 січня після гасіння пожежі в будинку 73-річного пенсіонера було знайдено обгорілі трупи з травмами голови господаря та його 44 дочки – безробітної місцевої жительки. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 32-річного раніше судимого жителя цього ж міста. Попередньо встановлено, що він за дві години до цього в згаданому будинку під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілим й, з метою приховування злочину, підпалив будинок.

У місті Донецьку 4 січня в приміщенні офісу приватного агентства нерухомості було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 52-річну місцеву жительку, директора вказаного агентства. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 41-річного жителя міста Макіївки Донецької області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 4 січня в зазначеному приміщенні вбив викруткою потерпілу й викрав її мобільний телефон та гаманець, у якому знаходилися 300 доларів США і особисті документи. Частину викраденого вилучено.

У Новобузькому районі Миколаївської області міліцією затримано 27-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона вранці 7 січня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, кочергою заподіяла смертельні тілесні ушкодження своєму шестирічному сину.

У селищі Совєтському Автономної Республіки Крим 29 грудня минулого року до міліції звернувся 57-річний житель району. Він заявив, що декілька годин тому невідомий зламав замки вхідних дверей, проник до його будинку й з сейфу викрав зареєстровану мисливську рушницю, вироби із золота та гроші. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за скоєння цього злочину затримано жителя міста Феодосії та мешканця Кіровського району автономії (обидва 1977 р.н., без постійного місця роботи). Викрадене вилучено.

У Дарницькому районі міста Києва вранці 7 січня міліцією затримано 36-річного громадянина Російської Федерації, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зупинив приватну автомашину під керуванням 35-річного киянина й під загрозою ножа примусив возити його по місту.

 

09.01.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4156 заяв про злочини. Вжитими заходами 1874 (45,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 22 пограбування.

 За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. При цьому у правопорушників загалом вилучено одну гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, 10 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 375 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб. У них вилучено 3,7 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5055 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 90 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 18 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – за фактами  хабарництва.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 48 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 51 – травмовано.

 У Машівському районі Полтавської області затримано двох жителів міста Полтава  (29 та 26 років, обидва без постійного місця роботи). Попередньо встановлено, що вони кількома хвилинами раніше увірвалися до дачного будинку 25-річного жителя обласного центру. При цьому один з нападників на ґрунті неприязних відносин, пострілами із зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ноги господаря та його знайомого, також жителя міста Полтави, інший зловмисник заподіяв тілесні ушкодження дружині господаря. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

 У селі Соколівщині Зіньківського району Полтавської області 47-річний місцевий житель,  під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв в будинку 38-річної громадянки пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці поранив у ногу 49-річного жителя цього ж селища (госпіталізовано). Зловмисника затримано. Зброю вилучено.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб райдержадміністрації, які склали фіктивні акти виконаних робіт з реконструкції приміщення одного з навчальних закладів району  (роботи фактично не виконані), унаслідок чого підряднику – товариству з обмеженою відповідальністю було незаконно перераховано понад 140 тис. грн. бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з шахт. Вони уклали угоду з виробничою компанією на виконання гірничо-монтажних робіт, за які перерахували понад 435 тис. гривень. При цьому замовлені роботи виконані не були. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

МВС України
 

You may also like...