На Киевщине налетчики в масках и с пистолетами ограбили магазин

Нещодавно в Бородянському районі, що на Київщині, двоє хлопців в масках і з пістолетами увірвалися в сільський магазин та скоїли розбійний напад на продавця. Молодики, заподіявши забиття обличчя 38-річній жінці, відібрали ящик касового апарату з грошима в сумі 1000 гривень та мобільний телефон. Як з’ясувалося пізніше, зброя виявилася іграшковою, а нападники – 25 та 26- річні жителі смт. Бородянка, раніше засуджені за крадіжки, наркотики та розбій. 

Задум обібрати магазин назрівав вже давно. Для здійснення свого плану спільники звернулися до знайомого водія. 24-річний хлопець не відмовив. Спочатку він зайшов до приміщення магазину і перевірив, чи сама продавець. За кілька хвилин туди увірвалися хлопці в масках. Зовсім скоро вони зникли у напрямку Ірпеня. Водій-поплічник заробив на цьому 200 гривень, решту злочинної виручки хлопці поділи між собою. За словами зловмисників, піти на такий вчинок їх примусили борги, кредити та безгрошів’я. 

Для розкриття цього резонансного для сільської місцевості, проте типового у наш час, злочину бородянським правоохоронцям знадобився цілий тиждень. Цього разу, щоб встановити коло підозрюваних осіб, на допомогу місцевим міліціонерам приїздило керівництво главку області. Як з’ясувалося, в оперативно-розшуковій роботі бородянських співробітників було допущено ряд недоліків, які унеможливлювали вчасне розкриття злочину. За це вони і отримали дисциплінарні стягнення, одного оперативника з органів внутрішніх справ навіть звільнили.

Наразі особи, які вчинили розбій вже затримані та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Проти них порушили кримінальну справу. Хлопцям загрожує від семи до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Юлія Сінчак, ВЗГ ГУМВС України в Київській області
 

You may also like...