На Сумщине «металлисты»-уголовники крали кабель, чтобы… заплатить адвокату

Минуло лише десять днів, як повернувся з місць позбавлення волі 20-річний житель смт. Вороніж, як знову попався, на крадіжці кольорового металу з місцевого цукрового заводу. 

Нещодавно Данило повернувся з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжку метала з дачних будинків. Роботу знайти не зміг, а може і не хотів. Тому і вештався хлопець по селу без діла та шукав де б випити горілки.

Якось, він зустрів двох своїх старих знайомих. Купили пляшечку „оковитої» та пішли «обмивати» свою зустріч. Хлопці випили та розговорилися.

З’ясувалося, що друзів нещодавно затримали правоохоронці. І спіймали їх на крадіжці металу з дачних будинків. Зараз крадіїв відпустили на підписку про невиїзд. А ще, їм терміново потрібні гроші на адвоката. Недовго думаючи Данило підказав ідею, як достати грошей. «Треба проникнути до нашого, вже непрацюючого цукрового заводу та пошукати метал» – запропонував він. Ідея друзям сподобалася. І перед тим, як розійтися по домівках, вони ще кілька годин обговорювали деталі запланованого заходу.

Через два дні молодики перелізли через паркан на територію заводу, а там через вікно залізли до майстерні. В приміщенні зберігалися раритетні заводські станки. За допомогою плоскогубців та сокири крадії почали рубати кабель і троси. Та ось тут хлопцям і не пощастило. Шум почув сторож. Сам він побоявся піти подивитись хто і що там робить, тому вирішив викликати міліцію.

Правоохоронці парубків затримали. «Одного знайшли за шафою, іншого у шафі, а третій ховався за дверима. Порубаний кабель валявся поруч. » – розповідає старший дільничний інспектор Сергій Мамонт.

По даному факту порушено кримінальну справу і на цей раз хлопцям „світить» вже реальний строк позбавлення волі.

Пом. начальника Шосткинського МВ ГУМВС України в Сумський області по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Т.В. Меняйло
 

You may also like...