Правоохоронці Київщини затримали злочинну банду, що діяла на вулицях Ірпіня

Нещодавно працівники Ірпінського відділу міліції затримали групу грабіжників, від якої мешканці міста страждали мало не кожного дня. 

Злочинцями виявилися два брати 18-ти і 20-ти років та їх 21-річний товариш, котрий вже встиг побувати у місцях позбавлення волі.

Оскільки всі троє юнаків страждали через матеріальну скруту, вони придумали, на жаль, не оригінальний та ще й протизаконний спосіб заробітку – грабіж. Підійти до такого «працевлаштування» хлопці вирішили з усією серйозністю: і арматуру знайшли, і пістолетом обзавелися.

Згодом настали «робочі будні». Кожного вечора молоді люди збиралися, аби перехилити чарочку для сміливості. Коли ж стрілки годинника підходили до 12-ї ночі, спритники виходили на полювання.

Схема злочину була досить простою, але дієвою – хлопці вешталися вулицями у пошуках самотніх перехожих. Далі один із юнаків підходив з проханням прикурити, а решта вже наносили удари ззаду. Відтак, нахабники забирали у шокованих болем громадян усі цінні речі й тікали з місця події.

Розшук банди був завданням нелегким, проте за кілька днів правоохоронцям вдалося вийти на слід і схопити спритників.

Наразі хлопці перебувають під арештом. Правоохоронцям відомо вже щонайменше три випадки за їхньою участю, а у близькому майбутньому ця цифра може значно зрости. Адже з початку року в Ірпінському регіоні сталося 35 нерозкритих випадків грабежу, тож, тепер міліція перевіряє версію причетності до цих злочинів даних осіб.

На сьогоднішній день проти зловмисників порушені кримінальні справи за статтями 15 (Замах на злочин) та 186 ч.2 (Грабіж). Тепер хлопцям загрожує до шести років позбавлення волі.

Любов Задорожна, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

 

You may also like...