Криминальная хроника Украины на 07-09.03.2010

Криминальная хроника Украины на 07.03.2010 

07.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 156 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 721 (41,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 24 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 грамів вибухівки та 1 818 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 42 особи, у яких вилучено 9,4 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 587 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 86 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 28 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 108 – травмовані.

У Кегичівському районі Харківської області під час полювання 47-річний харків’янин, з власної необережності, пострілом із зареєстрованого мисливського карабіну вбив 16-річного мешканця зазначеного району, учня загальноосвітньої школи. Зброю вилучено.

В Острозькому районі Рівненської області працівники міліції затримали 31-річного мешканця міста Нетішина Хмельницької області, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У місті Борисполі Київської області у 25-річної мешканки міста Вінниці працівники міліції вилучили грам кокаїну.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватну підприємницю, котра займалася реалізацією контрафактних дисків із зразками програмного забезпечення однієї відомої компанії. Внаслідок цих дій правовласнику завдано збитки на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Слідчим управлінням ГУМВС в Автономній Республіці Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочин, передбаченого ч.3 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі під час санації зазначеного товариства не вжили заходів щодо інвентаризації майна (будівлі та споруди вартістю 120 тисяч гривень) дочірнього підприємства й безоплатно передали його до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю. Прокуратурою міста Олександрії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з місцевих ліцеїв, котрий підробив документи, згідно з якими відомча кімната в гуртожитку зазначеного навчального закладу перейшла у приватну власність. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 120 тисяч гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) Кримінального кодексу України.

08.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 021 заява про злочини. Вжитими заходами 1 286 (42,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 24 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шестеро осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет та 88 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 18 осіб, у яких вилучено 3,9 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 332 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано три особи.

Упродовж минулого тижня порушено 654 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 265 – у сфері службової діяльності, у тому числі 27 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 64 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 99 – травмовані.

У місті Олександрії Кіровоградської області 6 березня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 30-річного безробітного місцевого мешканця, який помер дорогою до лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 60-річного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у своєму будинку ножем вбив потерпілого під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 29-річного місцевого мешканця, який 7 березня у своїй квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень своїй п’ятимісячній дочці.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 32-річного громадянина Грузії, в якого вилучили обріз мисливської рушниці.

У Новоазовському районі Донецької області працівники міліції затримали 51-річну безробітну місцеву мешканку, за місцем проживання якої вилучили 2,3 кілограма марихуани.

В Овідіопольському районі Одеської області на території промринку працівники міліції затримали 38-річного громадянина Республіки Білорусь, у якого вилучили шість грамів марихуани.

У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 49-річного громадянина Республіки Таджикистан, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.

На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримали 160 тисяч євро кредиту. Прокуратурою Малинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців приватного підприємства, які 2008 року завищили вартість виконаних робіт із реконструкції ділянок тепломережі в одному з міст області й незаконно отримали 225,2 тисяч гривень бюджетних коштів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства та приватного підприємця, котрі, на підставі підроблених товарно-транспортних накладних про придбання лісодеревини, незаконно отримували сертифікати про походження лісоматеріалів й виготовлених із них пиломатеріалів для забезпечення експортних операцій. У подальшому зловмисники використали ці сертифікати під час вивезення лісоматеріалів за межі України. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на загальну суму 128 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем ) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

09.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 879 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 221 (42,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 20 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано шестеро осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз гвинтівки, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 545 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 098 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано сім підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено сім кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них дві – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких три особи загинули та 53 – травмовані.

У Білгород-Дністровському районі Одеської області ще 22 вересня минулого року у своєму будинку було знайдено мертвим 48-річного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок удушення. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох місцевих мешканців, віком 29 та 26 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони вночі 22 вересня зайшли до будинку потерпілого, задушили господаря й викрали 150 гривень.

У місті Києві 8 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Грузії, віком 21 та 19 років. Попередньо встановлено, що вони в грудні минулого року в Дніпровському районі столиці з автомашини 40-річного безробітного киянина викрали два мобільні телефони.

У Солом’янському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 40-річного мешканця міста Харкова, приватного підприємця, у якого вилучили 50 грамів героїну.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий підробив декларацію з податку на додану вартість, на підставі чого не сплатив до держбюджету ПДВ на суму понад 3,7 мільйона гривень. Слідчим відділом податкової міліції Броварської об’єднаної Державної податкової інспекції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника регіональної філії державного підприємства, котрий вимагав 30 тисяч доларів США хабара від місцевого мешканця за сприяння в призначенні його на посаду інспектора одного з районних відділів зазначеної філії. Підозрюваного затримано під час отримання частини хабара в сумі 10 тисяч доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Полтавщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад та виконавчого директора комунального підприємства, котрі вимагали та отримали 60 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за сприяння у виділенні йому земельної ділянки. Хабарників затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника відділу збуту приватного підприємства, котрий упродовж трьох останніх років, зловживаючи службовим становищем, привласнив 1,2 мільйона гривень, отриманих від приватних підприємців за поставлену їм продукцію. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...