Криминальная хроника Украины на 14-15.03.2010

Криминальная хроника Украины на 14-15.03.2010

14.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 068 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 758 (43,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 36 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 34 особи. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, дві гвинтівки, шість пістолетів, шість обрізів мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,9 кілограма вибухівки та 1 862 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 34 особи, у яких вилучено 11,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 643 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 22 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 79 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 50 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких шестеро осіб загинули та 54 – травмовані.

У Новомосковському районі Дніпропетровської області 12 березня на березі річки було знайдене розчленоване тіло невідомої літньої жінки. Потерпілою виявилася 65-річна місцева мешканка, пенсіонерка. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали її сина – 37-річного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 10 березня у своєму будинку вбив ножем свою матір під час раптово виниклої сварки, розчленував тіло й на велосипеді вивіз його до річки.

У місті Одесі 13 березня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 23-річного громадянина Грузії. Встановлено, що він на вулиці відібрав у 52-річного безробітного місцевого мешканця барсетку, в якій знаходилися 10 тисяч гривень, 2,15 тисяч доларів США, 400 євро, два мобільні телефони та особисті документи. Викрадене вилучено.

У місті Дубровиці Рівненської області в приміщенні одного із готелів працівники міліції затримали двох безробітних мешканців Дубровицького району віком 34 та 22 років, у яких вилучили вісім кілограмів ртуті.

У Троїцькому районі Луганської області працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого мешканця, з будинку якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Луцьку на вулиці працівники міліції затримали 28-річну безробітну місцеву мешканку, в якої вилучили 2,1 кілограма амфетаміну.

В Івано-Франківську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб філії кредитної спілки, котрі підробили видаткові касові ордери, за якими отримали 268 тисяч гривень, що належать п’яти членам зазначеної спілки. Прокуратурою міста Івано-Франківська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.209, ч.4 ст.190, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, шахрайство, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі в минулому році завищили об’єми виконаних робіт із будівництва станції діагностики вантажних автомобілів й незаконно отримали з держбюджету 126,1 тисяч гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

 

15.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 035 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 170 (38,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 33 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та 92 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 17 осіб, у яких вилучено 0,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 509 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 762 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 315 – у сфері службової діяльності, у тому числі 39 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 43 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких чотири особи загинули та 62 – травмовано.

У Літинському районі Вінницької області 10 березня у своєму будинку було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 73-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 55-річну місцеву мешканку, пенсіонерку. Попередньо встановлено, що вона вдень 5 березня зайшла до будинку потерпілого, вбила його ножем й викрала понад три тисячі гривень. Викрадене вилучено.

У місті Краснодоні Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 31-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 20 лютого викрав зі складу приватного підприємця домашній кінотеатр. Викрадене вилучено.

У місті Одесі 14 березня на вулиці працівники міліції затримали 20-річного громадянина Республіки Індії, студента одного з вищих навчальних закладів, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.
У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з райдержадміністрацій та начальника районного відділу земельних ресурсів, котрі вимагали та отримали 1,37 мільйона гривень хабара від представника одного з районних сільськогосподарських підприємств за сприяння у виділенні згаданому підприємству 30 га землі. Хабарників затримано. Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю та посадових осіб однієї з селищних рад, котрі завищили вартість виконаних робіт під час будівництва напірного каналізаційного колектору та каналізаційної насосної станції. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад мільйон гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

На Чернігівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили судово-медичного експерта міжрайонного відділу судово-медичних експертиз, котрий систематично вимагав та отримував хабарі від місцевих мешканців за видачу довідок про смерть їх родичів без проведення розтину. Задокументовано отримання правопорушником хабарів на загальну суму п’ять тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі, у порушення вимог Закону України “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”, придбали для потреб однієї із шахт, без проведення тендерних торгів, канатно-надґрунтову дорогу. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 417 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...