Наиболее резонансные преступления в Украине за прошедшие сутки

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 118 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 236 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  шість вбивств, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ятьрозбійних нападів, 31 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 315 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 24,4 кілограма наркотичних засобів.
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 867 осіб.         
 
За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 підозрювані особи.
 
Упродовж минулої доби порушено 133 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 56 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 39 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  чотири особи загинули та 44 – травмовані.
 
У Роздільнянському районі Одеської області 16 березня на території тваринницької ферми приватного підприємства було знайдено мертвим із вогнепальним дробовим пораненням грудей 28-річного місцевого мешканця, сторожа зазначеного підприємства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного мешканця згаданого району, сторожа цього ж підприємства. Попередньо встановлено, що він на території вказаної ферми пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.
 
У місті Єнакієвому Донецької області 15 березня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він у своїй квартирі під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав сокирою смертельних тілесних ушкоджень двом безробітним, раніше судимим мешканцям цього ж міста, віком 51 та 38 років,.
 
У місті Рубіжному Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 44-річного безробітного мешканця міста Дружківки Донецької області. Встановлено, що він намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох мешканок міста Рубіжного, віком 24 та 16 років, обидві без постійного місця роботи.
 
У Святошинському районі міста Києва 16 березня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного громадянина Республіки Білорусь. Попередньо встановлено, що він упродовж                            2004-2005 років, шляхом шахрайства, заволодів коштами громадян                            у сумі 204 тисяч гривень та 45 тисяч доларів США. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
У місті Перевальську Луганської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, з будинку якого вилучили 200 грамів вибухівки.
 
У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали чотирьох безробітних місцевих мешканців, віком від 21 до 37 років, у яких вилучили по граму героїну.
 
У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області на вулиці працівники міліції затримали двох  безробітних місцевих мешканців, віком 47 та 19 років, у яких вилучили сильнодіючі лікарські засоби “Терафун” (300 пігулок) та “Димедрол” (120 пігулок).
 
У Недригайлівському районі Сумської області працівники міліції затримали 46-річного безробітного мешканця обласного центру, з будинку якого вилучили 1,1 кілограма марихуани.
 
На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого сектором податкової міліції міжрайонної Державної податкової адміністрації, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Хабарника затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб кредитної спілки, котрі впродовж 2007-2009 років оформили ряд фіктивних кредитних договорів на підставних осіб й незаконно заволоділи коштами зазначеної спілки на загальну суму понад 1,3 мільйона гривень. Слідчим відділом одного з  райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районної лікарні та Управління капітального будівництв облдержадміністрації, котрі завищили об’єми виконаних робіт приватним підприємством із ремонту приміщення амбулаторного відділення. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму 258 тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

You may also like...