Криминальная хроника Украины на 13.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 380 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 426 (45%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  шість вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 31 пограбування та сім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, два обрізи мисливських рушниць, саморобний пістолет, гранату, 200 грамів вибухівки та 85 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 27 осіб, у яких вилучено 28,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 843 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 67 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 34 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 71 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких  10 осіб загинули та 80 – травмовані.

У місті Торезі Донецької області 10 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвою з травмою голови 44-річну безробітну місцеву жительку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину працівники міліції затримали співмешканця потерпілої – 37-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 1 квітня в зазначеній квартирі завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області 11 лютого у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою грудей 69-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 лютого в будинку за місцем проживання, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, завдав смертельних тілесних ушкоджень своїй матері.

В Овідіопольському районі Одеської області 7 квітня у своєму будинку було знайдено мертвим 32-річного безробітного, місцевого жителя. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя міста Одеси та жителя міста Южноукраїнська Миколаївської області, віком 34 та 28 років, обидва без постійного місця роботи, раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони вночі 6 квітня на вулиці міста Одеси, з хуліганських спонукань, завдали тілесних ушкоджень потерпілому й відібрали мобільний телефон. Викрадене вилучено.

У місті Ізмаїлі Одеської області 5 квітня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 44-річного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 5 квітня на вулиці вказаного міста вбив потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Дніпропетровську 11 квітня на вулиці невідомий пострілом із невстановленої зброї завдав дробові поранення ніг 24-річному безробітному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано. З місця події вилучено два контейнери для шроту 12-го калібру. Вжитими заходами встановлено, що зазначене поранення потерпілому мимовільним пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці завдав його знайомий – 36-річний безробітний місцевий житель. Зброю вилучено.

У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий надав до Дніпропетровського регіонального відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо валового доходу вказаного підприємства, у результаті чого незаконно отримав кредит у сумі три мільйони гривень, який не повернув. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комбінату комунальних підприємств, котрі впродовж останнього року незаконно видобули з підземних джерел 107 тис. м куб. води, чим завдали збитки державі на суму понад 1,5 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.240 та ч.3 ст.365 (порушення правил охорони надр та перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Хмельницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника Хмельницького регіонального управління банківської установи, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від клієнта зазначеної установи за видачу йому за фіктивними документами кредиту. Прокуратурою міста Хмельницького порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...