Криминальная хроника Украины на 21.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 353 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 346 (43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  два вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 29 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 200 грамів вибухівки та 375 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 415 осіб.                

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулої доби порушено 98 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 35 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких дев’ять осіб загинули та 95 – травмовані.

В Оболонському районі міста Києва 10 квітня у своїй квартирі було знайдено в непритомному стані 45-річну безробітну місцеву жительку, яка 11 квітня в лікарні померла. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 квітня в квартирі потерпілої металевою мискою завдав тілесних ушкоджень господарці під час раптово виниклої сварки.

У Рожищенському районі Волинської області в підсобному приміщенні домогосподарства 39-річного безробітного місцевого жителя було знайдено мертвою з травмою голови його 37-річну колишню дружину та на горищі згаданого приміщення повішеним господаря. Вжитими заходами встановлено, що потерпілий удень 13 квітня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час раптово виниклої сварки завдав смертельних тілесних ушкоджень дружині, після чого покінчив життя самогубством через повішання.

У Ровеньківськоій міськраді Луганської області працівники міліції затримали 33-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили 200 грамів вибухівки.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в 2008 році, без відповідної ліцензії, надавали послуги з перевезення пасажирів та вантажів морським транспортом. У результаті цього правопорушники незаконно отримали 1,3 мільйона гривень прибутку. Сакською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в минулому році зі Стабілізаційного фонду України отримали 57,4 мільйона гривень бюджетних коштів, призначених для проведення ремонтних робіт відокремленого підрозділу вищезгаданого ДП та використали їх не за призначенням (придбали комбайни та механізовані кріплення). Унаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільрад Підволочиського району, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від жителя згаданого району за сприяння у виділенні йому земельної ділянки площею 0,16 га. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...