Жена порезала мужа за… кусок хлеба

Майже щодня працівники міліції виїжджають на сімейні дебоші, де чоловіки або колишні співмешканці вчиняють насильство у своїх сім’ях. Та останнім часом у кримінальних зведеннях стали з’являтися повідомлення про насильство в родинах, де постраждалими стають саме чоловіки. Слід пам’ятати, що за скоєне насильство відповідальність покладається тільки на правопорушника , а не на жертву. 

Нещодавно у Конотопському міському відділі міліції була порушена кримінальна справа за ознаками частини 1 статті 121 Кримінального кодексу України “Умисне тяжке тілесне ушкодження” відносно 39-річної мешканки міста. 

23 квітня до чергової частини відділу надійшло повідомлення з центральної районної лікарні. Медпрацівники розповіли, що до них на лікування з проникаючою колотою раною черевної порожнини поступив 48- річний конотопець. Як пояснив постраждалий, ці тілесні ушкодження він отримав 20 квітня при падінні з велосипеду. З його слів, того вечора він повертався додому, зачепився за камінь, впав і наколовся на штир. Через кілька днів рана почала турбувати, і чоловік був вимушений звернутися до лікарні. Та вже при первинній перевірці цього факту у правоохоронців виникли підозри. Постраждалий не міг пояснити, де саме він впав і на що нахромився. Тож міліціонери почали відновлювати всю картину пригоди і з’ясували, що тілесні ушкодження чоловікові нанесла його дружина під час сварки.

А спричинив сварку звичайний кусень хліба. Чоловік повернувся додому напідпитку. Дружині, яка не так давно сама “ зав’язала” з оковитою, це не сподобалось. Все що він не робив, виводило жінку з рівноваги. Та коли чоловік відламав шмат хліба, а не відрізав – почала кричати. Чолов’яга розгнівався й викинув хліб у вікно. У цей час його дружина різала капусту. Побачивши це, вона не придумала нічого кращого, як вдарити чоловіка ножем у живіт. Оговтавшись, обидва почали зупиняти кровотечу. Аби ця історія не вийшла за рамки сім’ї, вигадали версію з велосипедом.

Наразі жінка перебуває під слідством, їй загрожує позбавлення волі строком від п’яти до восьми років. Тепер в неї буде час обміркувати: чи вартий був шмат хліба скаліченої долі?

Тетяна Кушнєрова, помічник начальника Конотопського міського відділу міліції

 

You may also like...