Криминальная хроника Украины на 17.05.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 466 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 499 (43,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 20 пограбувань та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 140 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 14 осіб, у яких вилучено 27,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 18 166 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 492 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 167 – у сфері службової діяльності, у тому числі 48 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 77 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 100 – травмовані.

У Волинській області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 33-річну місцеву жительку, фельдшера фельдшерсько-акушерського пункту. Попередньо встановлено, що вона вранці 5 травня задушила свого новонародженого сина, а тіло кинула на сміттєзвалищі. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України.

У Дніпропетровській області 15 травня у власній квартирі було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням грудей 36-річну безробітну, яка дорогою до лікарні померла. У результаті оперативно-розшукових заходів міліціонери затримали місцевого 32-річного безробітного, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 15 травня в квартирі потерпілої заподіяв зазначені поранення господарці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У Донецькій області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого 52-річного безробітного, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він уночі 15 травня на вулиці пострілом з пістолета Макарова поранив у руку місцевого 26-річнго безробітного під час сварки на ґрунті неприязних відносин (медичну допомогу надано без госпіталізації). Зброю вилучено.

У місті Києві 6 квітня до міліції звернувся місцевий 29-річний житель, депутат Київської міської ради. Він заявив, про крадіжку особистих документів та мобільного телефону з автомобіля «Тойота». У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції у скоєнні цього злочину викрили раніше затриманого за скоєння крадіжок місцевого 29-річного безробітного.

У місті Одесі затримано місцеву 28-річну жительку, продавця приватного магазину, з квартири за місцем проживання якої вилучено 786 таблеток «екстазі».

У місті Сімферополі на вулиці затримано 41-річного безробітного кримчанина, у якого вилучено 1 кілограм марихуани.

В Автономній Республіки Крим затримано місцеву 33-річну безробітну, з будинку якої вилучено 1 кілограм марихуани.

У місті Дніпропетровську в приміщенні центрального автовокзалу затримано місцевого 19-річного безробітного, раніше судимого, у якого вилучено 1,1 кілограма марихуани.

У Дніпропетровській області 16 травня місцевий 31-річний безробітний не впорався з управлінням власного автомобіля ВАЗ, унаслідок чого зазначений транспортний засіб виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з автомобілем «Шкода», за кермом якого був місцевий 25-річний безробітний. У результаті аварії пасажирка першого автомобіля – 29-річна громадянка сусідньої держави загинула, а обидва водії отримали тілесні ушкодження. Потерпілих госпіталізовано.

У місті Києві 16 травня місцевий 62-річний житель, водій комунального підприємства, не впорався з управлінням маршрутного автобуса ЛАЗ (перевозив 25 пасажирів), унаслідок чого зазначений автобус пошкодив металеве огородження, виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з мікроавтобусом «Мерседес» під керуванням його власника – 51-річного місцевого приватного підприємця. У результаті аварії водій та пасажир мікроавтобуса загинули, ще три пасажири обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження (госпіталізовано).

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі минулого року незаконно реалізували тисячу тонн соняшникової олії, яка належала Держкомрезерву України (знаходилася на відповідальному зберіганні). Державі завдано збитків на суму понад 7,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника відділу та радника голови однієї з райдержадміністрацій столиці, котрі вимагали 9 тисяч доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння йому в наданні дозволу на функціонування об’єкту торгівлі. Зловмисників затримано під час отримання частини хабара в сумі 3 тисячі доларів США. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з медичних комісій, котра вимагала та отримала тисячу доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому висновку про встановлення групи інвалідності. Посадовця затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...