У Київській області звільнили заручника, за якого вимагали 100 тисяч доларів

В результаті проведення спільної спецоперації працівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області та ГУБОЗ МВС був звільнений заручник. 

Так, до Яготинського районного відділу ГУМВС України в Київській області звернулась жінка та повідомила, що невідомі особи викрали її сина В. та за його звільнення вимагають 100 тисяч доларів США.

Оперативниками було встановлено, що вдень до приватного будинку потерпілих увірвалося 4 озброєні особи, які силоміць примусили В. сісти в автомобіль „Фольксваген-Транспортер” та зникли в невідомому напрямку. Через деякий час, викрадачі зателефонували матері заручника та поставили умову – 100 тисяч доларів США викупу і її сина буде звільнено.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники з’ясували, що зловмисники ретельно готувалися до викрадення, використовуючи прийоми конспірації та технічні засоби, про що свідчить факт постійної зміни мобільних телефонів та „SIM-карток” різних мобільних операторів. Крім цього, дзвінки надходили з різних регіонів держави, зокрема, з Луганської, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Під час передачі викупу у сумі 100 тисяч доларів США в місті Яготин зловмисників було затримано, а заручника звільнено.

Організатором групи викрадачів виявився 27-річний мешканець м. Вінниця, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за грабіж та хуліганство. Також до складу ОЗГ увійшли троє чоловіків, теж з кримінальним минулим.

За даним фактом слідчим відділом Яготинського РВ ГУМВС порушено кримінальну справу за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...