Операція «Візит» спонукає громадян бути пильними

На території Харківської області проводиться оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Візит». Відвідання дільничними інспекторами мешканців підпорядкованих адміністративних дільниць, профілактичні бесіди щодо дотримання правил особистої безпеки та запобігання квартирним крадіжкам спонукають громадян бути пильними і звертатися до міліції у разі появи підозрілих осіб. 

Так, 19 травня о 18.00 до чергової частини Московського райвідділу міліції міста Харкова за телефоном «102» надійшло повідомлення про те, що в під’їзді одного з житлових будинків на Салтівському шосе знаходяться двоє підозрілих молодих людей. Один із них – мешканець будинку – має при собі пістолет.

На місце події негайно направили групу затримання Державної служби охорони при ГУМВС України в Харківській області.

Підозрілого харків’янина, за наданим прикметам міліціонери знайшли в одному із розважальних закладів. Сидячи за столиком у кафе, молодик навіть не приховував наявності зброї. Навпаки демонстрував її відвідувачам кафе. Під час перевірки було встановлено, що дозвіл на носіння та використання зброї відсутній. Також працівники ДСО вилучили у підозрілого 68 пакетиків із речовиною рослинного походження зеленого кольору. Для встановлення походження речовини, місця та мети придбання пістолету чоловіка було доставлено до Московського райвідділу. Вилучене направлено на дослідження до НДЕКЦ при ГУМВС України в Харківській області.

Як розповіла працівникам Державної служби охорони заявниця, до мешканців будинку приходив дільничний інспектор та надавав поради, як убезпечити домівку від квартирних крадіїв: звертати увагу на підозрілих осіб, ставити квартиру під охорону у разі тривалої відсутності тощо. Побачивши в під’їзді підозрілого молодика разом із сусідом, який дістав із кишені зброю, жінка згадала поради дільничного і зателефонувала до міліції.

 

Наталія Вівіан, ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...