Криминальная хроника Украины

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж 4-го черрвня до органів внутрішніх справ України надійшло 5 870 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 362 ( 40,2 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 25 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано дев’ять осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 330 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб. У них вилучено 4,1 кілограм наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 557 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Протягом минулої доби порушено 243 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 48 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво та дві – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 73 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких шість осіб загинули та 94 – травмовані.

У місті Сімферополі 4 червня у своїй квартирі було знайдено мертвою із пораненнями голови 69-річну пенсіонерку. У результаті вжитих заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квартирі потерпілої, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, вбив жінку (мотиви з’ясовуються). Зловмисника госпіталізовано до міської клінічної психіатричної лікарні. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого п.4 ч.2 ст.115 "Умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю" КК України.

У місті Ізмаїлі Одеської області 2 червня на території власного домогосподарства було знайдено мертвою з ознаками удушення 66-річну пенсіонерку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцевого жителя та жителя міста Вилкового Кілійського району, віком 23 та 25 років, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони з метою крадіжки зайшли на територію домогосподарства потерпілої, задушили її, а з будинку викрали 60 гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

У місті Вінниці 3 червня на території комунального підприємства у приміщенні цеху, який орендує 57-річний місцевий житель, знайдено мертвим з травмою голови 48-річного місцевого жителя, робітника цеху. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного місцевого жителя, який у приміщенні цеху молотком вбив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Севастополі 3 червня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвою 39-річну іноземну громадянку. За висновком судово-медичної експертизи, її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного іноземця, який у квартирі задушив потерпілу під час сварки, що виникла після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Дніпропетровську працівники міліції затримали 36-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він 4 червня штовхнув 33-річну жительку цього ж міста, працівницю телекомпанії, яка на вулиці міста знімала відеосюжет, пошкодив її відеокамеру та відібрав картку пам’яті (вилучено). Стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.186 "Грабіж" КК України.

У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річну іноземну громадянку. Попередньо встановлено що вона у квітні цього року шахрайським шляхом заволоділа 2,3 тис. гривень 24-річної безробітної місцевої жительки.

У Дергачівському районі Харківської області на вулиці працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено кілограм марихуани.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з управлінь Київської міської державної адміністрації. Вони незаконно видали розпорядження, яким зменшили видатки на заробітну плату для працівників лікарні на суму 1,5 мільйона гривень. Слідчим управлінням ГУМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.211 "Видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету всупереч встановленому законом порядку" КК України.

У Сумській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області. Він не склав протоколи про адміністративні правопорушення стосовно посадовців дочірньої компанії відкритого акціонерного товариства за самовільне будівництво семи станцій мобільного зв’язку у цій області. Унаслідок цих дій державі завдано збитки, у вигляді несплати обов’язкових платежів, на загальну суму понад 300 тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 "Службова недбалість" КК України.

У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з виробничих управлінь житлово-комунального господарства. Він отримав 800 гривень хабара від місцевого жителя за внесення до його трудової книжки неправдивих відомостей щодо стажу роботи у цьому управлінні. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.368 "Одержання хабара" і ч.2 ст.366 "Службове підроблення" КК України.

You may also like...