Міліція стала на захист авторських прав винахідника Євмінова

Сьогодні підприємливі ділки навчилися фальсифікувати продукти харчування, кондитерські вироби, одяг, горілку, ліки. В Сумах один з таких «винахідників» пішов далі – налагодив виготовлення спеціального тренажеру для лікування хребта, відомого в усьому світові під назвою «Профілактор Євмінова». І покупці находились. Невідомо скільки б грошей, використовуючи відоме прізвище, поклав останній до своїх кишень, якби такий бізнес вчасно не викрили міліціонери. 

В середині травня до відділу державної служби по боротьбі з економічно злочинністю Сумського міського управління міліції з заявою звернувся президент ПП «Спортивний клуб «Юка» В’ячеслав Євмінов. Багатьом відоме це ім’я. Так, саме Євмінов починаючи з 1992 року почав розробляти методику по профілактиці та лікуванню захворювань хребта методом кінетотерапії та винайшов спеціальний тренажер для лікування захворювань хребта, названий «Профілактором Євмінова». Свою розробку інженер-конструктор запатентував в Державному департаменті інтелектуальної власності України, а всього винахідник має патенти на свій винахід в 32 країнах світу.

Доска Евминова

Доска Евминова-2

Тож у січні 2010р. в одній з Сумських газет В’ячеслав Євмінов побачив оголошення, що хтось із підприємливих сумчан виготовляє і реалізує підроблені «Профілактори» та методику лікування захворювань хребта. Винахідник «вийшов» на порушника права на винахід і попередив його про відповідальність. Та той і далі продовжував виготовляти пристосування і реалізовувати його. Тож, Євмінову нічого не залишалося, як звернутися за захистом до міліції.  

На одній з вулиць м.Суми оперативники відділу ДСБЕЗ СМУ ГУМВС затримали автомобіль «ГАЗель» з дванадцятьма тренувальними пристроями, зовні схожими на «Профілактор Євмінова». Товар уже, як кажуть, знайшов свого покупця, який «виклав» за них 9600грн. (по 800грн. за тренажер). Підприємливий сумчанин налагодив виробництво «Профілактора Євмінова» у звичайнісінькій меблевій майстерні на околиці міста.

Як повідомив заступник начальника ГУМВС – начальник Сумського міського управління міліції полковник міліції Володимир Пахомов, у діях 30-річного сумчанина, який налагодив випуск фальсифікованих «Профілакторів Євмінова» вбачаються порушення ст.177 Кримінального кодексу України «Порушення права на винахід, корисну модель, промисловий зразок» та ст.229 Кримінального кодексу України «Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікаційного зазначення походження товару». Тож згідно закону горе-підприємцю може загрожувати або штраф від двохсот до тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, чи навіть позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією всієї виготовленої продукції. Тож, перш ніж скористатися чужою ідеєю, правом, винаходом видаючи це за своє – добре подумайте! Міліція стоїть на варті та захисті інтелектуальної власності.

Володимир Кузьменко, Начальник СЗГ СМУ ГУМВС
 

You may also like...