Міліціонери викрили черкаських аферистів, котрі розносили псевдонадбавки до пенсій

Троє спритників, серед яких молода жінка й літні чоловіки, видавали себе за довірених осіб від блоку одного з кандидатів у Президенти. Стареньким людям із короткозорістю вони розносили попід хати додатково майже по сотні гривень.

Щоправда, за радісною звісткою про надбавку одразу виникала маленька «заковирка».

– У нас уся валюта у доларах та євро. Наших немає… Зробимотак: ми вам дамо сто доларів, а ви нам віддасте здачу із них у гривнях – шукали компромісу візитери.

Пенсіонери хутчій поспішали витрясати свої збереження для обміну. І жоден із них не засумнівався у достовірності отриманої іноземної купюри.

Та тільки-но витягали ту "валюту", щоб похвалитися нею перед дітьми чи родичами, виявлявся обман. Вздовж усієї доларової чи єврової купюри чітко читався безжальний надпис: "Сувенір". Недаремно ж гастролери обирали собі в жертви людей із поганим зором.

Аферисти встигли рознести "допомогу" у кількох районах області. А далі опинилися за ґратами. При обшукуу них виявили значну суму готівки. До речі, окремі пачки так і зберігалися у тих же згортках газет, у які їх замотували довірливі пенсіонери. Наразі триває слідство.

Лана Май,

ВЗГ ГУМВС України в Черкаській області

You may also like...