15 років ув’язнення – засуджено трьох громадян, які воювали на боці ворога проти ЗСУ у Бахмутському районі

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вироки трьом жителям м. Горлівка, м. Краснодон й АР Крим за державну зраду та колабораційну діяльність (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Їх засуджено до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у 2022-2024 роках з корисливих і ідейних мотивів чоловіки вступили до незаконних збройних формувань. Вони брали участь в бойових діях на боці держави-агресора.

Один з них почав воювати у мотострілецькій бригаді. Він виконував накази командування в Херсонській області, охороняв автошляхи, блокпости й штаб окупантів. Також служив у м. Шахтарськ, м. Єнакієве на Донеччині. Будучи командиром відділення, керував наступом підлеглих проти ЗСУ на Торецькому напрямку – в районі м. Залізне.

Другий засуджений уклав контракт з «лнр» і брав участь в боях на Луганщині. Згодом, доєднавшись до лав російського військового підрозділу, здійснював опір українським захисникам поблизу с. Івано-Дар’ївка Бахмутського району.

Ще один засуджний громадянин вирішив піти на війну з Україною, відбуваючи покарання в пенітенціарній установі м. Керч. Він зводив захисні споруди, ніс караульну службу та штурмував позиції наших оборонців поблизу с. Верхньокам’янське на Донеччині.

У липні-серпні 2024 року усіх їх затримали військовослужбовці ЗСУ. На вироки суду чоловіки чекали під вартою.

Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Офіс Генпрокурора

You may also like...