На Буковині затримали чергову групу осіб, які незаконно переправляли чоловіків за кордон

63-річний житель Чернівців разом зі спільниками організував схему виїзду за кордон для ухилянтів. Фігурант мав досвід подібної діяльності, оскільки раніше судимий за аналогічні правопорушення.

Викрили протиправну діяльність групи оперативники управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області спільно зі слідчими обласної поліції та працівниками СБУ.

«Клієнтів» підбирали з числа осіб, які мали намір виїхати з України з метою уникнення подальшої мобілізації до лав ЗСУ. Вартість послуг коливалась в залежності від віку та достатку особи. Одному з ухилянтів фігуранти пообіцяли безперешкодний перетин кордону за 10 500 євро. Водночас, у групі, яка планувала перетнути кордон було четверо чоловіків, які мали сплатити від 4000 доларів до 9000 доларів з людини.

20 лютого оперативники затримали фігурантів під час перевезення пʼятьох громадян з метою перетину держкордону. На місці було вилучено 10 500 євро. У ході подальших обшуків за місцями проживання та у транспортних засобах було вилучено ще 7700 доларів, 800 євро, мобільні телефони та два автомобілі.

Організатора та двох спільників затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Учасникам злочинної групи оголошено про підозри за ч 3. ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Слідство триває за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...