На Одещині члени етнічної злочинної групи вимагали із землевласника майже мільйон гривень неіснуючого боргу

У процесуальному порядку затримано двох правопорушників. Поліцейські повідомили чоловікам про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області спільно зі співробітниками СБУ встановили, що троє уродженців іноземної країни з кримінальним минулим за попередньою змовою з іншими наразі невстановленими особами на Одещині висунули землевласнику вимогу сплатити їм понад 900 тисяч гривень нібито в якості погашення боргових зобов’язань перед іншою особою, яких в дійсності потерпілий не мав.

Спільники у телефонному режимі та під час особистих зустрічей погрожували чоловіку і членам його родини заподіянням тяжких тілесних ушкоджень та фізичною розправою, а також знищенням сільськогосподарської техніки у разі відмови виконувати їхні вимоги. Під тиском погроз потерпілий двічі передав зловмисникам гроші, які були у нього, в сумі 20000 гривень та 500 доларів США.

Не маючи можливості заволодіти відразу великою сумою коштів, правопорушники встановили графік, згідно з яким громадянин повинен був повертати їм решту «боргу».

«В ході проведення розшукових та інших слідчих заходів правоохоронці затримали двох фігурантів віком 51 та 49 років. На підставі зібраних доказів слідчі поліції під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури повідомили їм про підозру у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, пошкодження чи знищення його майна, вчинене в умовах воєнного стану, за попередньою змовою групою осіб. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави розміром два мільйона гривень. Вживаються заходи щодо затримання ще одного фігуранта віком 29-ти років. Також в ході слідства встановлюватимемо інших осіб, причетних до даного злочину», – зазначив старший слідчий СУ ГУНП в Одеській області Сергій Подвисоцький.

Наразі зловмисники перевіряються на причетність до інших аналогічних злочинів, тому  поліцейські звертаються до громадян: якщо ви стали жертвою вказаних зловмисників, звертайтеся до поліції за номером телефону (068) 318 22 26.

Відділ комунікації поліції Одещини

You may also like...