На столичній Оболоні затримали чоловіка, який за один день двічі обікрав будівельний маркет

Раніше неодноразово судимий за майнові злочини зловмисник розробив план дій, згідно із яким виніс із магазину товару майже на 20 000 гривень. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

До столичної поліції надійшло повідомлення про те, що у супермаркеті на вулиці Полярна охоронці затримали відвідувача із товаром, за який він не розрахувався.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

Співробітники магазину помітили, як чоловік тривалий час прогулювався поміж торгівельних рядів та завантажував товари у візок. Проте через деякий час він вийшов із магазину без будь-яких покупок, чим ще більше привернув увагу охорони. Прослідкувавши за ним по камерах відео спостереження, працівники магазину побачили, як покупець вийшов у інше торгове приміщення на вулиці, де перекинув товари через паркан, після чого втік.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група Оболонського управління поліції. Правоохоронці опитали співробітників супермаркету та проаналізували відеозаписи з камер спостереження. Вони встановили, що чоловік вранці цього ж дня вже відвідував цей магазин і у такий спосіб виніс товари, не сплативши за них. У ході першочергових слідчих дій співробітники поліції встановили особу зловмисника та затримали його неподалік маркету в момент, коли він забирав зі схованки вкрадений товар.

Поліцейським правопорушник розповів, що вкрадені вранці товари він збув на ринку, тож вирішив повторити свій «вдалий» шопінг. Перший раз зловмисник завдав збитків магазину на суму 14 200 гривень. У другий свій візит до магазину чоловік вкрав товару на 8 700 гривень.

Зловмисником виявився 33-річний киянин, який неодноразово був засуджений за майнові злочини. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до управління поліції. Йому повідомлено про підозру у злочині за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...