На Закарпатті затримали кримінального «авторитета» – організатора злочину, вчиненого відносно депутата

27 червня у Мукачеві співробітники Головного управління Національної поліції в Закарпатській області та Служби безпеки України затримали 42-річного кримінального авторитета, який координував силове крило організованого злочинного угруповання, члени якого тероризували місцевих жителів.

Зокрема, фігурант причетний до злочину, який було вчинено 23 січня 2024 року. Тоді 27-річний мукачівець посеред ночі кинув гранату на подвір’я народного обранця. Правоохоронці оперативно затримали виконавця та продовжили розслідування цієї справи з метою встановлення організатора правопорушення.

Відтак поліцейські вийшли на слід основного організатора злочину. Встановлено, що 42-річний керівник силового крила злочинного угруповання особисто керував всією підготовкою до вчинення злочину. У його помешканні правоохоронці провели обшук та вилучили речові докази злочинної діяльності.

Слідчі поліції, за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури, повідомили затриманому про підозру за ч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України – умисне знищення або пошкодження майна. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють фігуранта на причетність до організації та вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів на території області.

Поліція Закарпатської області

You may also like...