Начальник митного поста та його підлеглий підозрюються у перевищенні повноважень зі збитками ₴2,7 млн.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури ексначальнику митного поста Дніпропетровської митниці Державної фіскальної служби та державному інспектору повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, начальник митного поста, за попередньою змовою з підлеглим – держінспектором, надав розпорядження здійснити митне оформлення іноземного товару без проведення необхідних форм митного контролю, сформованих автоматизованою системою, в порушення вимог митного законодавства.

Під виглядом гідроакумуляторних баків державний інспектор митниці оформив в режимі імпорту телевізори, вартість яких значно перевищує вартість задекларованого товару, внаслідок чого до держбюджету України не надійшло понад 2,7 млн  грн митних платежів.

Наразі підозрюваних відсторонено від посад та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.

Досудове розслідування здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

You may also like...