СБУ повідомила про підозру головному «митнику днр», який забезпечує перекидання російських танків в Україну

Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборанта Володимира Боєнка – очільника окупаційної «митниці днр» у тимчасово захопленій частині території Донеччини.

На цій «посаді» він забезпечує перекидання військової техніки, артозброєння та боєприпасів із росії на східний фронт України.

Для цього Боєнко передав командуванню збройних сил рф колишні склади та ангари Донецької митниці загальною площею у тисячі квадратних метрів.

Наразі окупанти використовують захоплені приміщення як транзитні логістичні центри для подальшого переправлення озброєнь, зокрема важкої бронетехніки, на передову.

За даними слідства, до тимчасового захоплення Донецька фігурант був заступником начальника східного регіонального управління Державної митної служби України.

Однак, у квітні 2014 року посадовець пішов на співпрацю з підконтрольними росії терористами «днр», а згодом отримав «призначення» до місцевої окупаційної адміністрації рф.

Там він тривалий час займався вивезенням з тимчасово захопленої частини території регіону до країни-агресора агропромислової, вугільної та металургійної продукції.

Потім у листопаді 2022 року колаборант став очільником окупаційної «митниці» в Донецьку.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Боєнку про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисник перебуває на тимчасово окупованій частині території на сході України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Служба безпеки України

You may also like...