У Дніпрі затримано підпалювача автомобіля військовослужбовця ЗСУ

За  процесуального керівництва Центральної окружної прокуратури міста Дніпра повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, 24-річний мешканець м. Дніпра встановив зв’язок з невідомими особами, які запропонували йому «підзаробити» на підпалі автомобілів, що належать військовим ЗСУ або мають символіку збройних формувань.

Вночі підозрюваний облив капот авто військового легкозаймистою речовиною та підпалив його. Свої дії фільмував на відеореєстратор для подальшого звітування.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України.

Під час санкціонованих обшуків було вилучено запальничку, пляшку з розчином для розпалення та бодікамеру з відеозаписом.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №7 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики
Дніпропетровської обласної прокуратури

You may also like...