У Подільську троє п’яних буянили в лікарні, а потім напали на поліцейських

Унаслідок події, що сталася в місті Подільськ ввечері 7 вересня, один фігурант отримав вогнепальне поранення ноги, а двоє поліцейських – тілесні ушкодження. Правопорушникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Встановлено, що наряд поліції прибув до міської лікарні на виклик персоналу з проханням заспокоїти п’яних відвідувачів, які агресивно поводяться. Порушники покинули лікувальний заклад на власному автомобілі, щойно побачили правоохоронців, які прибули на виклик. Втім, автівку втікачів поліція заблокувала в одному з мікрорайонів міста.

Водій та четверо пасажирів транспортного засобу одразу розпочали конфлікт з поліцейськими, висловлювалися нецензурною лайкою, на зауваження та прохання заспокоїтися не реагували, а згодом взагалі кинулися у бійку. Один з поліцейських попередив нападників про можливе застосування зброї і зробив з табельного пістолета два попереджувальних постріли в гору. Втім, один із зловмисників потягнувся до його пістолета, тому правоохоронець вистрелив одному зі зловмисників у ногу. Пораненого правопорушника доправили до лікарні.

Під час нападу зловмисників та їх затримання обидва поліцейських зазнали тілесних ушкоджень, і теж перебувають у медичному закладі.

За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків. За цей злочин правопорушникам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Троє фігурантів віком 19-ти, 20-ти та 23-х років затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. В рамках провадження встановлюватиметься роль кожного учасника події в конфлікті, після чого вирішуватиметься питання про додаткову правову кваліфікацію за статтею 296 ККУ – хуліганство.

Також буде надана оцінка діям поліцейських.

Крім цього, відносно водія, який керував автівкою у стані сп’яніння, поліцейські склали протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Чоловіку загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Подільське районне управління поліції Одещини

You may also like...