Викладач Сумського центру профтехосвіти за хабарі вирішував питання про вступ та навчання військовозобов’язаних

Слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням стратегічних розслідувань у Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України здійснюють досудове розслідування відносно викладача Сумського центру професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу.

За даними слідства, підозрюваний не лише влаштовував військовозобов’язаних на денну форму навчання вищевказаного навчального закладу, а й забезпечував їм безперешкодну здачу заліків та іспитів. Відтак чоловіки отримували відстрочку від мобілізації. Окрім першого внеску, вони також зобов’язувались віддавати викладачу свою стипендію.

У четвер, 10 жовтня 2024 року, викладача поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після одержання 25 тис. грн від одного зі «студентів».

Наразі слідчі поліції за процесуального керівництва прокуратури повідомили фігуранту про підозру за ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...