За привласнення військового авіаційного майна судитимуть працівника військової частини

Хмельницькою спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Західного регіону скеровано до суду обвинувальний акт стосовно завідувача сховища авіаційно-технічного складу однієї з військових частин за фактом заволодіння чужим майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що з лютого 2018 року по березень 2020 року працівник налагодив механізм викрадення військового авіаційного майна зі сховища військової частини. Маскуючи викрадене майно в особистих речах, він на власному авто вивозив його до місця свого проживання, де і зберігав для подальшого продажу.

Привласнення військового авіаційного майна - судитимуть працівника військової частини

Такими діями обвинувачений завдав державі – Міністерству оборони України – понад 307 тис грн збитків, які в ході слідства відшкодовано повністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Спеціалізованої прокуратури
у військовій та оборонній сфері Західного регіону

You may also like...