Засуджено 54-річного одесита, який через ревнощі позбавив життя знайомого

Правопорушник, за плечима якого є кілька судимостей за крадіжки, проведе за ґратами дев’ять років.

Подія мала місце восени минулого року на території Хаджибейського району.

Слідчі встановили, що шукаючи свою співмешканку зловмисник серед дня прийшов до домоволодіння, де тимчасово мешкав його приятель та влаштував йому «сцену ревнощів». Стверджуючи, що той нібито знає про місцезнаходження коханої жінки, фігурант декілька разів вдарив приятеля кулаками по голові,  спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми. Від отриманих ударів 39-річний постраждалий  впав на землю та втратив свідомість, а зловмисник з місця події втік.

Наступного ранку непритомного чоловіка виявив знайомий, який прийшов у гості та викликав йому «швидку», а ті в свою чергу повідомили про подію до поліції. На жаль, від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер у кареті «швидкої».

За висновком експерта, причиною смерті потерпілого став набряк головного мозку.

Того ж дня співробітники  відділення поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 встановили особу зловмисника та затримали його за місцем мешкання. За клопотанням правоохоронців суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомила заступниця начальника слідчого відділення Анастасія Черненко, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури провели досудове розслідування, зібрали достатньо доказів і висунули фігуранту обвинувачення за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України. Йдеться про умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду, який вивчив всі обставини правопорушенні, дослідив зібрані поліцейськими докази та визнав фігуранта винним в інкримінованому злочині і призначив покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі.

Одеське районне управління поліції №1

You may also like...