Збували галюциногенні гриби через інтернет-магазин: запорізькі поліцейські перекрили канал реалізації наркотиків

Злочинна група займалась виготовленням та продажем психотропної речовини на території області. Правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання ділків та вилучили «товару» вагою 6 кг на суму понад 500 000 гривень.

Незаконну діяльність ділків викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинами ГУНП в Запорізькій області разом зі слідчими Запорізького районного управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що троє осіб займаються вирощуванням галюциногенних грибів з метою подальшого збуту.

Наркобізнес організував 36-річний громадянин рф, який нелегально перебував на території України. Чоловік створив інтернет-магазини, через які реалізовував свій «товар». Окрім цього, зловмисник особисто займався вирощуванням грибів та виготовленням психотропів, а також дбав про розподіл коштів, отриманих з продажу. Фігурант залучив до цієї справи ще двох своїх знайомих, які займались поштовими відправками особливо небезпечних психотропів.

11 липня працівники поліції провели вісім санкціонованих обшуків за місцями мешкання спільників. Відтак правоохоронці вилучили розфасовані псилоцибінові гриби вагою близько шести кілограмів, 23 ємності та 20 контейнерів, в яких вирощувались гриби, понад 300 грамів канабісу, 13 медичних шприців з прозорою рідиною, мобільні телефони, банківські картки, транспортний засіб, електронні ваги, паспорти з ознаками підробки, а також понад 8 300 доларів США та 80 000 гривень, ймовірно, здобуті злочинним шляхом.

Речові докази слідчі поліції направили до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Організатора правоохоронці затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Діям його спільників остаточну кваліфікацію буде надано після проведення низки експертиз. Наразі підозрюваному обрану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...