Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 29.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 435 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 600 (46,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 3 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 37 пограбувань, 12 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, карабін, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 172 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 105 осіб, у яких вилучено 116,3 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 346 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 208 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 82 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 180 дорожньо-транспортних пригод, у яких 27 осіб загинули та 226 – травмовані.

У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у селі Сухомлинів затримано двох жителів міста Краматорськ. Попередньо встановлено, що вони вранці 28 серпня у місті Одесі на вулиці пострілами з обрізу мисливської рушниці вбили місцевого жителя, й викрали його службову автомашину.

У місті Маріуполь в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 25 серпня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв смертельні тілесні ушкодження місцевому жителю.

У селі Вербівці затримано жителя обласного центру, з дачного будинку якого вилучено 12,3 кг марихуани.

У місті Горлівка затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 24,1 кг марихуани.

У селі Грабовське затримано громадянина Російської Федерації, у якого вилучено 350 г макової соломки та 300 г марихуани.

На Сумщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб заводу. Вони в листопаді 2006 року, без залучення спеціалістів, які мають відповідні ліцензії, визнали будівлю гуртожитку заводу аварійно-небезпечною та списали її з балансу. У подальшому правопорушники уклали договір з товариством з обмеженою відповідальністю про продаж будівельних матеріалів, які нібито залишилися після розбирання будівлі гуртожитку (фактично не розбиралася). Відповідно до висновку експертного будівельно-технічного дослідження стан зазначеної будівлі визнаний задовільним. Таким чином державі завдано збитки на суму 3,1 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника загальноосвітнього навчально-виховного комплексу. Вона отримала 150 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому атестату про повну середню освіту. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Львівщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито трьох співробітників державного підприємства. Вони у червні цього року уклали фіктивний договір з приватним підприємством про поставку підприємству товарно-матеріальних цінностей (металеві ємності) на загальну суму 290,8 тис. гривень. У подальшому правопорушники згадані кошти перевели в готівку й привласнили. Органами слідства ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Автономній Республіці Крим працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2003-2004 роках підробили та надали до податкової інспекції декларації з ПДВ, в яких занизили податкові зобов’язання з податку на додану вартість на суму 380 тис. гривень. Органами слідства ГУМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

На Кіровоградщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб трьох сільськогосподарських фермерських господарств. Вони в 2005 році надали підроблені документи до банку, отримали по 3,5 млн. грн. кредитів нібито для придбання сільськогосподарської техніки в приватному підприємстві, перевели зазначені кошти в готівку та привласнили. У подальшому правопорушники отримали бюджетну компенсацію через механізм здешевлення відсоткової ставки за залученими кредитами банків, для чого подали до управління агропромислового розвитку визначений перелік документів, в які внесли завідомо неправдиві відомості про фінансовий стан підпорядкованих їм підприємств та наявність у їх власності сільськогосподарської техніки нібито придбаної за згаданими кредитами, чим завдали збитки державі на суму понад 2,2 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення)

На Київщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника громадської організації. Він вимагав 1,2 млн. доларів США хабара від місцевого жителя за припинення створення перешкод у проведенні торгів по реалізації нежитлового приміщення, яке продається ліквідаційною комісією в зв’язку з проведення процедури банкрутства товариства з обмеженою відповідальністю та погодження початкової ціни на зазначене приміщення. Співробітника затримано під час отримання частини хабара в сумі 605 тис. доларів США. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...