Байден заявив, що готовий закрити кордон із Мексикою, у разі ухвалення відповідного законопроєкту Конгресом

Президент США повідомив, що 2 місяці тому доручив своїй команді розпочати переговори з двопартійною групою сенаторів, щоб нарешті вирішити прикордонну кризу.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

“Занадто довго ми всі знаємо, що кордон порушено. Це давно пора виправляти. Ось чому два місяці тому я доручив своїй команді розпочати переговори з двопартійною групою сенаторів, щоб серйозно та нарешті вирішити прикордонну кризу. Ось що вони робили протягом кількох тижнів. Працюємо цілодобово, у свята та вихідні”, – сказав Байден.

Він зазначив, що якщо буде прийнято закон – він стане найжорсткішим і найсправедливішим набором реформ для забезпечення безпеки кордону, який будь-коли проводився в країні.

Це дало б мені, як президенту, нові надзвичайні повноваження закрити кордон, коли він стане перевантаженим. І якби мені дали ці повноваження, я б використав їх у день, коли підпишу законопроєкт”, – сказав Байден.

Крім того, як зазначив президент, Конгрес повинен нарешті надати фінансування, про яке він запитав у жовтні, для охорони кордону. Це включає додатково 1300 прикордонних патрульних агентів, 375 імміграційних суддів, 1600 офіцерів притулку та понад 100 передових інспекційних машин, які допомагають виявляти та зупиняти фентаніл (наркотик, – ред.) на південно-західному кордоні.

“Якщо ви серйозно ставитеся до прикордонної кризи, прийміть двопартійний законопроєкт, і я його підпишу”, – сказав Байден.

Зазначимо, що від розв’язання питання безпеки кордону з Мексикою залежить і виділення допомоги Україні від США. Адже республіканці не хочуть підтримувати виділення допомоги Україні (близько 60 млрд доларів), допоки не буде розв’язане питання з укріпленням мексиканського кордону. // LB.ua

You may also like...