На Сумщини викрили чергову схему ухилення від мобілізації – двом зловмисникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва  14 березня 2024 року повідомлено про підозру двом жителям Сумщини за фактом організації схеми незаконного переправлення ухилянтів через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані, один з яких є людиною із ІІ групою інвалідності, вирішили заробити кошти шляхом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон.

Чоловіки підшукали бажаючого виїхати за межі України, повідомили йому про порядок отримання в одній із сільських рад документів, які б підтверджували факт постійного догляду за вказаною особою з інвалідністю.

У подальшому довідка про догляд мала б бути підставою для безперешкодного перетину державного кордону людини з інвалідністю у скпроводі військовозобов’язаного. Свої послуги підозрювані оцінили в 2 000 доларів США.

Очікуючи оформлення необхідних документів, підозрювані, попри те, що чоловік з інвалідністю може самостійно пересуватись, підшукували інвалідний візок та планували виїзд за межі України, однак реалізувати задумане їм завадили правоохоронці.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління у взаємодії зі співробітниками Управління міграційної поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

Сумська обласна прокуратура

You may also like...