Відкритий лист студентів університету внутрішніх справ МВС України

Відкритий лист студентів університету внутрішніх справ МВС України Міністру внутрішніх справ України

Цушку В.П.

Шановний Василю Петровичу!

Ми, студенти Кіровоградського відділення Київського національного університету внутрішніх справ МВС України вимушені звернутися до Вас з відкритим листом та проханням допомоги. Піти на цей крок та не афішувати свої прізвища вимагають від нас певні обставини.

Відкриття в Кіровограді навчального закладу, де можна отримати вищу юридичну освіту було сприйнято дуже позитивно. Але ж, не виїжджаючи до столиці мешканці Кіровограда та області, навіть не тільки Кіровоградської, отримують якісну освіту. Це набагато дешевше, ніж в Києві сплачувати за навчання та житло під час сесії. В нашому навчальному закладі навчаються люди з різним матеріальним становищем, є такі, які ледве-ледве збирають кошти, щоб сплатити за навчання. Втім, сподівання наші в останній час не виправдовуються. Що відбувається в нашому навчальному закладі, зрозуміти важко. Ми розуміємо, що навчання потребує коштів, які ми сплачуємо офіційно ( навчаємось на платному відділенні). Ми не розуміємо, чому виділених коштів на розвиток відділення не вистачає. Ми не розуміємо чому ми повинні здавати ще додатково (неофіційно) кошти в приказному порядку за списком та під підпис?

З того часу, як керівником Кіровоградського відділення Київського національного університету внутрішніх справ МВС України був призначений підполковник міліції Володимир Володимирович Дубівка почалися примусові збори коштів, які йдуть на забезпечення невідомо кого і чого. На початку сесії керівник відділення збирає старост навчальних груп та вказує по скільки треба збирати грошей. Здавати гроші повинні всі без виключення ( при наймі ті, хто присутній на сесії). Зібрані кошти старости зі списком студентів віддають керівникові. Так відбувається по всіх курсах. Поспілкувавшись зі студентами з інших курсів ми з`ясували, що студенти першого курсу здавали близько 50 гривень зі студента, четвертий курс здавав по 200 гривень зі студента, п`ятий курс – по 150 гривень зі студента. На кожному курсі навчається близько по 60 студентів. Виконавши не важкі математичні дії, у нас стає питання – чому ми повинні оплачувати чиїсь задоволення у цьому житті? Крім цього ще приходиться здавати по 25 гривень на паливо для особистого автотранспорту керівника Кіровоградського відділення, купляти книжки, вартість яких доходила до 100 гривень за книжку. Це тільки невелика частина, за що приходиться платити, а платити приходиться за все, навіть за те, що ми навчаємося в місті Кіровограді. Зараз замислюємося над тим, що буде відбуватися, коли підійде час складати державні іспити. Не заздримо тим, у кого це випробування “на гаманець” відбудеться у цьому році.

З приходом нового керівника встановили, як кажуть, жорстку дисципліну: це і стосовно відвідування занять, порядок складання заліків та іспитів… Але це тільки зовнішній блиск. В групах є студенти, яких ми, навіть, в обличчя не бачили, але вони справно переходять з курса на курс. Чому у робочі години ми не можемо знайти на місці методиста відділення, а після 18 години вона з`являється і не рідко у “веселому” стані. Знову дозволимо собі питання: дружині керівника відділення дозволено все? Як дружина може працювати у підпорядкуванні свого чоловіка?

Звернутися до належних силових структур у м. Кіровограді, на жаль, ми не бачимо сенсу. У відділенні “навчаються” студенти, які знаходяться при владі в різних міліцейських структурах. Враховуючи те , що у нашому відділенні “вчився” та отримав диплом колишній начальник УМВС в Кіровоградській області, на наш погляд, дає можливість та “право” керівнику Кіровоградського відділення дерти з нас “три шкури”. Багато наших студентів працює в міліції та державних установах, але ж і вони не можуть нічого зробити. Будь-яке звернення із заявою про подібні дії стає відомим усьому місту, не кажучи про керівників на місцях та відділення. Не є новиною, що після цього наше навчання може бути закінчено, а ми хочемо отримати якісну вищу освіту та без “примусової благодійності”.

Просимо Вас , шановний Василю Петровичу, навести порядок у нашому навчальному закладі та взяти наше звернення під особистий контроль. Перевірку викладених фактів просимо доручити незалежним та чесним працівникам МВС, бо раніше вже проходили перевірки Київського національного університету внутрішніх справ МВС України, які не виявляли подібних фактів.

Сподіваємось на Ваше порозуміння та підтримку! Більше нам надіятись не має на кого!

You may also like...