Наиболее резонансные преступления и события в Украине на 11.01.2011 г.

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 057 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 891 із них розкрита «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 32 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено автомат, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 700 грамів вибухівки, два електродетонатори та 268 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, в яких вилучено 6,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 26 650 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 підозрюваних осіб.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких одна особа загинула та 50 – травмовано.

У Києво-Святошинському районі Київської області 9 січня на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 34-річного безробітного місцевого жителя та в непритомному стані з аналогічною травмою 50-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні цього злочину працівники міліції затримали двох безробітних місцевих жителів, віком 16 та 20 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 січня на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань, завдали тілесних ушкоджень потерпілим.

У місті Макіївці Донецької області 10 січня працівники міліції затримали 43-річного громадянина сусідньої держави. Попередньо встановлено, що він у вересні та в жовтні минулого року вивіз за кордон п’ять безробітних місцевих жительок, віком від 19 до 25 років, де продав їх сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілих повернено на батьківщину.

У місті Запоріжжі 10 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері сьомого січня на вулиці вказаного міста відібрав у 33-річної безробітної місцевої жительки сумку, у якій знаходилися мобільний телефон, банківські картки та особисті документи.

У місті Києві 10 січня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного та 24-річного іноземців. Попередньо встановлено, що вони на вулиці вказаного міста з автомобіля “ГАЗель” товариства з обмеженою відповідальністю викрали особисті документи та 146 гривень 44-річного водія згаданого товариства місцевого жителя.

У місті Донецьку на вулиці працівники міліції затримали 37-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Краснодонському районі Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки та два електродетонатори.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника управління культури однієї з райдержадміністрацій, який є головою тендерного комітету, та місцевого жителя, котрі вимагали та отримали 50 тисяч гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за перемогу в тендері та укладення угоди на проведення ремонтних робіт з реконструкції культурно-розважального центру. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили місцеву жительку, котра, у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, організувала інтерактивний клуб, у якому здійснювала незаконну діяльність з організації та проведення азартних ігор. Гральне обладнання вилучено. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.
______________________

You may also like...