«Беркут» розкрив злочин за «гарячими слідами». П‘яний на «Lexus PS 350» збив людину та зник

Під час несення служби по охороні громадського порядку працівники роти особливого призначення «Беркут» впродовж 20 хвилин з’ясували обставини ДТП та затримали винуватця події.

Близько другої години ночі сержант міліції Віталій Залуцький та молодший сержант міліції Ярослав Козир, які несли службу в центральній частині міста, на одному з перехресть помітили скупчення людей.

На місці правоохоронці з’ясували, що було скоєно ДТП, в результаті якого невстановлений автомобіль чорного кольору здійснив наїзд на пішохода та зник з місця події. Працівники роти першочергово викликали «швидку допомогу», адже потерпілий знаходився у вкрай важкому стані, а також групу швидкого реагування та слідчих Хмельницького міськвідділу. Поки їхала підмога, беркутівці організували охорону місця події та опитали свідків.

За три хвилини прибула група швидкого реагування, яка розпочала пошуки винуватця ДТП. Під час «прочісування» міста беркутівці помітили автомобіль «Lexus PS 350», який співпадав з описом, наданим свідками події. Більше того, в елітного автомобіля був тріснутий бампер, а на капоті — велика вм’ятина. Міліціонери зупинили автівку та викликали слідчо-оперативну групу.

Винуватцем ДТП виявився 37-річний мешканець обласного центру. Чоловік перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Хмельницького МВ УМВС. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Потерпілий, 46-річний мешканець одного з сіл Хмельницького району, був доправлений в реанімаційне відділення Хмельницької обласної лікарні. Зараз чоловік перебуває в комі.

Катерина ШУПРИГАН, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області 

You may also like...