В Киеве задержан молдаванин, разыскиваемый Интерполом за разворовывание $2 млн.

Працівники відділу боротьби з міжнародними організованими групами і злочинними організаціями Головного управління з боротьби з організованою злочинністю МВС України в ході спецоперації затримали у Києві громадянина Молдови Тимура Т., 1953 р.н. Його каналами Інтерполу розшукував Центр боротьби з економічною злочинністю та корупцією МВС Молдови за скоєння злочину, передбаченого абз. 3 ст. 195 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу РМ. За інформацією молдовських правоохоронців, у 2000-2002 роках громадянин Т. отримав шахрайським шляхом, в т.ч. під заставу кількох літаків АН-32, низку кредитів на суму близько 2 млн. дол. й пізніше привласнив ці кошти.

19 вересня 2008 р. він був затриманий в порядку ст.106 Кримінально-процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про його арешт і подальшу екстрадицію до Молдови.

Як з’ясували оперативники ГУБОЗ, згаданий громадянин Молдови переховувався в Україні останні п’ять років. За цей час він незаконно отримав в Одеській області внутрішній та закордонний паспорти громадянина України і навіть виїздив за ним до Туреччини. Нещодавно ці документи ВГРФО Одеської області було визнано як незаконно видані й такі, що підлягають вилученню.

Крім цього, за час перебування в Україні громадянин Молдови зареєстрував на своє ім’я газовий пістолет та мисливську зброю. Законність цієї реєстрації наразі з’ясовують оперативники ГУБОЗ.

Сьогодні Печерський райсуд Києва розглядатиме питання про обрання міри запобіжного заходу затриманому.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...