Организатор мошенничества с «военной» землей «позасевал» в скандальном Печерском суде?

Суд «помилував» організатора шахрайств із землею у Севастополі, яка належить Міністерству оборони

Головне слідче управління МВС України завершило досудове слідство у кримінальній справі щодо низки масштабних махінацій із земельними ділянками та майном, які належать Міністерству оборони України. До кримінальної відповідальності за обвинуваченням у шахрайстві в особливо великих розмірах, скоєному групою осіб, фіктивному підприємництві, підробці документів та зловживанні службовим становищем притягуються члени організованої злочинної групи, яка впродовж 2006-2008 років займалася незаконним відчуженням об‘єктів нерухомості МО з наступною реалізацією комерційним структурам.

Як повідомив начальник відділу ДСБЕЗ УМВС України у м. Севастополі Гліб Мельниченко (за матеріалами саме цього підрозділу була порушена справа), загалом нині міліцейськими слідчими розслідується 7 кримінальних справ за 12 епізодами, пов‘язаними із земельними оборудками, які завдали значної шкоди державі в особі Міноборони. Щодо згаданої ОЗГ, то до її складу входили   посадові особи філії центрального спеціалізованого будівельного управління Міністерства оборони ДП «Укроборонбуд» та одного з місцевих приватних підприємств. У злочинний спосіб вони заволоділи правом власності та подальшого розпорядження майном військового містечка №488, розташованого на хуторі Молочний поблизу Севастополя. Сума збитків, завданих зловмисниками державі, за даними слідства, становить 3 млн 123 тис. гривень. У послужному списку шахраїв це не єдиний епізод, про що свідчать матеріали справи. Відтак, і матеріальні втрати названою цифрою  далеко не вичерпуються.

З метою збереження права державної власності на земельні ділянки вони були визнані речовими доказами, тож на них було накладено арешт. Щодо головного фігуранта кримінальної справи – організатора афер, 46-річного громадянина М., затриманого два дні тому,  –  то вердикт Печерського районного суду  Києва став для нього приємною новиною (але чи несподіваною?). Суд не підтримав клопотання слідства про арешт підозрюваного. Тож йому обрано  запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

ДЗГ та МД МВС України

You may also like...