Криминальная хроника Украины на 10.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 406 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 331 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, десять фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 38 пограбувань, одне  незаконне заволодіння транспортним засобом.

За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, три обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 404 грами вибухівки, електродетонатор та 315 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 11,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 714 осіб.          

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулої доби порушено 111 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 45 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 106 – травмовані.

У місті Євпаторія Автономної Республіки Крим 9 червня працівники міліції затримали 41-річного громадянина Республіки Узбекистан. Попередньо з’ясовано, що він у кімнаті гуртожитку за місцем свого тимчасового мешкання вбив ножем свою дружину – 39-річну громадянку зазначеної держави під час раптово виниклої сварки.

У місті Красний Луч Луганської області 11 жовтня 2007 року на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням ноги 41-річного місцевого мешканця, робітника державного підприємства. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо з’ясовано, що вона вночі 11 жовтня 2007року на вулиці  міста вбила ножем потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У Бериславському районі Херсонської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали вісьмох місцевих мешканців, віком від 20 до 36 років, усі без постійного місця роботи. Попередньо з’ясовано, що вони вдень, 8 червня, нанесли смертельні тілесні ушкодження 22-річному безробітному односельцю під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, а  тіло, з метою приховування злочину, поклали в автомобіль «ВАЗ». Мимовільними свідками  злочину стали два мешканці цього району (віком 24 та 25 років, робітники за наймом), яких зловмисники посадили в інший легковик та вивезли на околицю села Костирки зазначеного району, де  вбили їх дерев’яними палицями, а тіла вкинули до колодязя глибиною понад 50 метрів.

У Деснянському районі Києва 9 червня на території ринку “Фермер” працівники міліції затримали 34-річного громадянина Азербайджанської республіки. Попередньо з’ясовано, що він у 51-річної мешканки Кіровоградської області, приватного підприємця, з автомашини викрав 41 ящик з полуницею. Викрадене вилучено.

В Оболонському районі  Києва в результаті  оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Грузії. Попередньо з’ясовано, що він удень, 26 лютого цього року, зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 26-річної безробітної місцевої мешканки, викрав вироби із золота та дві тисячі доларів США.

У  Донецьку працівники міліції затримали 38-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, раніше судимого, вдома в якого вилучено 204 грами вибухівки.

У місті Золоте Первомайської міськради Луганської області працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців приватного підприємства, котрі в травні цього року надали до державної податкової інспекції одного з районів  міста неправдиву інформацію про податок на додану вартість, унаслідок чого ухилилися від сплати до бюджету  обов’язкових платежів на суму понад 3,4 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців відкритого акціонерного товариства, котрі завищили вартість виконаних робіт з будівництва житлового будинку в місті Лутугине (замовник – державне підприємство), чим завдали збитки державі на суму понад 411 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства, котрий склав фіктивний протокол загальних зборів працівників підприємства, на підставі якого районною держадміністрацією йому було надано дозвіл на приватизацію земельної ділянки загальною площею 6,6 тис. га. Потім ця земельна ділянка була передана в приватну власність робітникам згаданого підприємства. Такі дії завдали збитки державі на суму 52,1 мільйона гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців державного підприємства, котрі торік без згоди філії банківської установи реалізували заставне майно, а отримані  кошти в сумі 680 тисяч гривень використали на господарські потреби підприємства. Прокуратурою  Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом) КК України.

На Херсонщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора однієї з автошкіл приватного підприємства, котрий отримав 1,9 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за сприяння останньому в отриманні свідоцтва про закінчення курсів водіїв без фактичного навчання. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців Кредитної спілки, котрі впродовж 2005-2008 років привласнили понад 1,3 мільйона гривень вкладників цієї спілки. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Вовчанському районі Харківської області,  на околиці села Гатище, затримано групу нелегальних мігрантів у складі двох громадян Республіки Нігерії та одного – Республіки Конго. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України

 

You may also like...