Криминальная хроника Украины на 18.06.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 384 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 683 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, два розбійних напади, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 42 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено автомат, два пістолети, чотири обрізи мисливських рушниць, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї, 700 грамів вибухівки та 437 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 10 осіб, у яких вилучено 11,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 28 405 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 306 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 88 – у сфері службової діяльності, у тому числі 40 – про хабарництво та п’ять – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 104 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 16 осіб загинуло та 121 – травмовано.

У місті Ніжині Чернігівської області 7 червня в лісосмузі було знайдено мертвою з ознаками удушення невідому жінку. У результаті оперативно розшукових заходів працівники міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримали 36-річну безробітну місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 4 червня в зазначеному місці задушила потерпілу під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Вживаються заходи щодо встановлення особи останньої.

У Менському районі Чернігівської області 11 серпня 2009 року у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 45-річного безробітного місцевого жителя. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 22-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 11 серпня минулого року в зазначеному будинку вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

На Харківщині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 59-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня в зазначеному селищі на території домогосподарства 58-річного пенсіонера місцевого жителя, вбив молотком господаря та завдав тілесних ушкоджень 46-річному безробітному місцевому жителю (госпіталізовано) під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він в зазначеному місті на території одного з будинків відпочинку викрав автомобіль «Ауді» 30-річного громадянина сусідньої держави. Зазначений транспортний засіб вилучено.

У Міловському районі Луганської області працівники міліції затримали 30-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, з будинку якого вилучено автомат Калашникова та 102 набої до різної зброї.

У місті Миколаєві працівники міліції під час проведення санкціонованого обшуку в квартирі 35-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя вилучили 430 грамів вибухівки.

У Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області на вулиці працівники міліції затримали 44-річного безробітного раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

У місті Києві 16 червня на вулиці працівники міліції затримали 32-річного іноземного громадянина, у якого вилучено 10 грамів героїну.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили декана фінансово-економічного факультету одного з університетів, котра вимагала та отримала 4,5 тисячі гривень хабара від студента зазначеного навчального закладу за сприяння останньому в підготовці дипломного проекту та успішного його захисту. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора приватної виробничої фірми, котрий у 2008 році вніс до податкової декларації завідомо неправдиві відомості про безтоварні операції, завищивши при цьому податковий кредит, й незаконно отримав відшкодування ПДВ у сумі 1,7 мільйона гривень. Слідчим відділом одного з міськуправлінь порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника дільниці служби експлуатації одного з відкритих акціонерних товариств, котрий вимагав та отримав 1,5 тисячі доларів США хабара від місцевого жителя за непритягнення його до адміністративної відповідальності за несанкціоноване підключення до газопроводу. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України
 

You may also like...